- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (29.01.2008, 14:18)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CNA şi MCC vor modifica Legea audiovizualului
Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Ministerul Culturii lucrează la un proiect de modificare a Legii audiovizualului, în vederea corelării acesteia cu noua Directivă a audiovizualului - Audiovisual Media Services Directive, a declarat pentru MEDIAFAX Virgil Niţulescu, secretar general al MCC.
Urmărește
6 afișări
Secretarul general al Ministerului Culturii şi Cultelor, Virgil Niţulescu
De modificarea Legii audiovizualului se ocupă un grup de lucru format din: Ioan Onisei şi Laura Frunzeti - de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Virgil Niţulescu, Delia Mucică, Adriana Popp şi Ani Hurduc - Ministerul Culturii şi Cultelor.
Ministerul Culturii şi Cultelor are drept de iniţiativă legislativă, din partea Guvernului, pentru modificarea Legii audiovizualului, în cadrul instituţiei conduse de Adrian Iorgulescu funcţionând şi un "Compartiment pentru cinematografie, strategii audiovizuale".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Potrivit lui Virgil Niţulescu, secretar general al MCC, în prezent se lucrează la realizarea unei "politici publice" pentru domeniul audiovizualului, care trebuie aprobată de Guvern, urmând ca ulterior să se ajungă la modificarea efectivă a Legii audiovizualului. "Nu se pune problema să ne apucăm să redactăm proiectul de modificare înainte de a realiza o politică publică pentru audiovizual, care nu există în momentul de faţă. După ce această politică publică va fi adoptată de Guvern, urmează să trecem la modificările pentru armonizarea Legii cu noua Directivă pentru audiovizual", a declarat pentru MEDIAFAX Virgil Niţulescu.
El a precizat că principalele modificări vizate, în acest sens, sunt legate de trecerea de la analogic la digital şi transferul conţinutului audiovizual în alte medii decât cele clasice, radio şi TV.
Legea audiovizualului 504 din 2002 a fost modificată ultima dată în 28 decembrie 2007, când toţi operatorii de cablu din România au fost obligaţă să retransmită, începând din acest an, postul TV5, în caz contrar, Consiliul Naţional al Audiovizualului putând să le retragă licenţa de difuzare. Potrivit Legii 364 din 28 decembrie 2007, care modifică Legea audiovizualului, TV5 a intrat în "must carry", alături de posturi finanţate de stat, precum TVR.
Parlamentul European a adoptat, la sfârşitul lui 2007, Audiovisual Media Services Directive - Directiva privind serviciile media audiovizuale. Noile prevederi legislative, reunite în cadrul Directivei, le actualizează pe cele incluse în cadrul Directivei Televiziunea Fără Frontiere, adoptată în 1997, pentru a lua în calcul dezvoltarea tehnologiilor audiovizuale şi de publicitate. Ele se vor aplica şi "serviciilor de tip TV", cum ar fi programele TV transmise prin streamuri online, dar nu şi site-urilor private.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Bahmu și-a scos asul din mânecă! Vești crunte pentru Honorius. Ce le-a cerut judecătorilor, în cazul în care fiii ei nu vor să părăsească vila lui Prigoană
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe