CNA: Sorin Oancea a ieşit oficial din acţionariatul Radio Zu şi Romantic FM

Sorin Oancea a ieşit oficial din acţionariatul societăţii Grupul Media Camina (G.M.C.) SRL, care deţine Radio Zu şi Romantic FM, conform unui document transmis Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de această firmă, care face parte din trustul Intact, controlat de familia Voiculescu.

Urmărește
1095 afișări
Imaginea articolului CNA: Sorin Oancea a ieşit oficial din acţionariatul Radio Zu şi Romantic FM

CNA: Sorin Oancea a ieşit oficial din acţionariatul Radio Zu şi Romantic FM

Potrivit documentului, Sorin Oancea deţinea 10% din acţiunile societăţii Grupul Media Camina (G.M.C.) SRL. Părţile sociale deţinute de acesta au fost distribuite între ceilalţi asociaţi ai societăţii: Camelia Voiculescu (care va deţine 44% din acţiuni), Corina Voiculescu (care va deţine 43%), Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA (care va deţine 11%) şi Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, al cărei membru fondator şi preşedinte este Dan Voiculescu (care va deţine 2%).

În fapt, încă din aprilie 2014, Grupul Media Camina (G.M.C.) SRL a solicitat CNA acordul prealabil pentru modificarea structurii acţionariatului, în sensul excluderii lui Sorin Oancea din acţionariatul societăţii.

La momentul respectiv, Sorin Oancea - care este acţionar la televiziunea de ştiri B1 TV (deţinând 50% din acţiuni) şi directorul general al acesteia - a declarat pentru MEDIAFAX că a fost exclus din societatea Grupul Media Camina (G.M.C.) SRL de restul acţionarilor societăţii printr-o decizie pe care a contestat-o la Tribunalul Bucureşti. "E un proces pe tema asta. Sunt trei ani de zile de când eu am plecat din trust (trustul Intact, n.r.) şi, văzând că nu pot să ajung la nicio înţelegere cu ei, am cerut retragerea din societate, dar asta în instanţă, cu o despăgubire justă. Ei, între timp, au luat decizia să mă scoată din societate, printr-o decizie a AGA (adunare generală a acţionarilor, n.r.), pe care evident că eu am contestat-o", a declarat la momentul respectiv Sorin Oancea, pentru MEDIAFAX.

Litigiul aflat pe rol s-a finalizat, iar Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a operat, joi, modificarea acţionariatului Grupul Media Camina (G.M.C.) SRL, în sensul ieşirii lui Sorin Oancea din acţionariat, a declarat, în şedinţa CNA de joi, Mirela Bomboe, reprezentanta societăţii.

"A existat un litigiu pe rol care s-a finalizat (...) Am câştigat definitiv acest proces şi instanţa a dispus modificarea procentelor la Registrul Comerţului", a spus Mirela Bomboe.

Pe de altă parte, Sorin Oancea continuă să se judece cu trustul Intact pentru obţinerea unei despăgubiri ca urmare a scoaterii sale din acţionariatul Grupul Media Camina (G.M.C.) SRL. Potrivit informaţiilor MEDIAFAX, acest proces se judecă în continuare.

Sorin Oancea a fost până în mai 2010 directorul general al televiziunii de ştiri Antena 3, controlată de familia Voiculescu. Grupul Intact a anunţat, într-un comunicat remis MEDIAFAX pe 13 mai 2010, că Sorin Oancea îşi încheie mandatul de director general la Antena 3, după şase ani de performanţă, păstrând poziţia de acţionar (25% în momentul respectiv) şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al televiziunii. În acelaşi comunicat s-a anunţat că Sorin Oancea urma să fie, de la 1 iunie 2010, vicepreşedinte al Grivco Group, poziţie din care urma să coordoneze proiectul de reformatare şi relansare a posturilor de televiziune Euforia TV şi Antena 2.

Însă, în luna noiembrie 2010, presa a scris că Sorin Oancea şi-a dat demisia din grupul media Intact. La momentul respectiv, Oancea nu a dorit să comenteze această informaţie.

În decembrie 2010, Sorin Oancea a devenit acţionar al societăţii B1 TV Channel SRL (50%), care deţine licenţa audiovizuală a B1 TV, dar şi director general al acestei televiziuni.

Pe de altă parte, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul CNA, Sorin Oancea continuă să deţină 5,3% din acţiunile societăţii Antena 3 SA, la care mai sunt acţionari Corina Voiculescu (49,58%), Camelia Voiculescu (43,85%) şi Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României (1,27%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici