CNA: Sport Total FM vrea să îşi extindă reţeaua în alte 15 localităţi, între care Cluj şi Bacău

Sport Total FM vrea să îşi extindă reţeaua în alte 15 localităţi, între care Cluj-Napoca şi Bacău, conform planurilor prezentate de oficialii postului de radio la concursul organizat, marţi, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru atribuirea a 47 de frecvenţe radio.

Urmărește
396 afișări
Imaginea articolului CNA: Sport Total FM vrea să îşi extindă reţeaua în alte 15 localităţi, între care Cluj şi Bacău

CNA: Sport Total FM vrea să îşi extindă reţeaua în alte 15 localităţi, între care Cluj şi Bacău

Consiliul Naţional al Audiovizualului organizează, începând de luni, un concurs pentru atribuirea unui număr total de 47 de frecvenţe de radio, tematice şi generaliste.

Societatea Global Media Expert SRL s-a înscris la concursul organizat de CNA şi a solicitat 15 noi frecvenţe pentru postul de radio Sport Total FM, în localităţile Adjud, Alba Iulia, Bacău, Bistriţa, Bălceşti, Cluj-Napoca, Drăgăşani, Nucet, Oneşti, Panciu, Petroşani, Slobozia, Suceava, Târnăveni şi Vaslui.

Sport Total FM deţine în prezent 12 licenţe audiovizuale, inclusiv în Bucureşti. Asociatul unic al societăţii Global Media Expert SRL este Letiţia Călin.

La concursul CNA de marţi au fost prezenţi Şerban Chioncel, directorul general al Sport Total, şi jurnaliştii sportivi Cristian Ţopescu şi Marius Mitran.

Conform dosarului depus la CNA, Sport Total FM este un post de radio tematic - sportiv.

Reprezentanţii Sport Total FM au declarat în faţa Consiliului că doresc extinderea postului de radio la nivel naţional. Dacă vor obţine cele 15 noi frecvenţe, pe acestea va fi retransmis programul actual al staţiei centrale a Sport Total FM.

"Sport Total FM este un post de radio lansat în anul 2007, pornit de la o idee considerată atunci nebunească de foarte multă lume. Nimeni nu ne-a dat o şansă foarte mare de a pune pe picioare acest proiect. Fiind un post de radio mic, la început, am încercat să abordăm tematica sportivă nu din punct de vedere exclusiv tabloidă, aşa cum au tendinţa de a face posturile TV sportive (...) Am încercat să ne definim grila abordând fenomenul sportiv în general. Astfel am reuşit să promovăm pe lângă sport şi sportivitatea (...) Am reuşit până acum să aducem în atenţia publicului care ne ascultă faptul că pe lângă fotbal există şi foarte multe alte sporturi, care sunt extrem de puţin mediatizate (...) Am reuşit să dezvoltăm o reţea foarte mare de corespondenţi în ţară. În timp am reuşit să ne extindem", a spus Şerban Chioncel.

El a spus mai spus că Sport Total FM a avut parte de suportul unor jurnalişti consacraţi, precum Cristian Ţopescu. "Am încercat să facem o corelare între trecutul sportiv pe care l-a avut România şi prezentul pe care îl are România", a spus Chioncel, făcând referire la campania derulată de Cristian Ţopescu pentru reintroducerea orelor de sport în şcoli.

Despre abordarea Sport Total FM vizavi de necesitatea unui stil de viaţă sănătos a vorbit în faţa CNA şi Cristian Ţopescu.

"Sport Total FM este singurul post de radio de sport. Vrem să convingem cât mai mulţi oameni că sportul, mişcarea, exerciţiile fizice înseamnă sănătate. Trăim într-o ţară în care numărul de copii obezi e din ce în ce mai mare (...) Cred că suntem un popor foarte comod, ca să nu spun leneş. Aceasta este pledoaria postului de radio pe care îl susţin: că sănătatea este mişcare şi nu sedentarism şi nu o alimentaţie nesănătoasă (...) Sper în înţelegerea dumneavoastră privind demersul nostru, care cred că reprezintă un interes naţional", le-a spus Cristian Ţopescu membrilor CNA.

Investiţiile în fiecare staţie a Sport Total FM în următorii trei ani sunt estimate la 7.700 de euro, potrivit dosarului depus la CNA.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a demarat luni concursul pentru atribuirea unor frecvenţe de radio, tematice şi generaliste.

Iniţial au fost scoase la concurs 71 de frecvenţe, însă, ulterior, concursul pentru frecvenţa pe care a emis Click FM, căruia CNA i-a retras licenţa pe 18 iulie 2013 -, a fost amânat până la soluţionarea situaţiei juridice a acesteia. Totodată, marţi, CNA a decis să amâne concursul pentru cele 23 de frecvenţele pe care a emis Radio Guerrilla, căruia CNA i-a retras licenţa pe 19 septembrie, până la soluţionarea situaţiei juridice a acestora.

Astfel, după amânarea concursurilor pentru frecvenţa Click FM şi pentru cele 23 de frecvenţe ale Radio Guerrilla, urmează să mai fie atribuite în urma concursului un număr total de 47 de frecvenţe de radio.

Concursul se va întinde pe câte zile va fi necesar până la atribuirea tuturor frecvenţelor.

Rezultatele concursului ar urma să fie făcute publice după audierea tuturor societăţilor care concurează pentru calupurile tematice, respectiv generaliste.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici