- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (26.06.2013, 14:05)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CNA va realiza un cod prin care să se restrângă posibilităţile de a jigni femeia în audiovizual
Preşedintele CNA, Laura Georgescu, a declarat, miercuri, că instituţia pe care o conduce va realiza un Cod de bune practici prin care se va încerca restrângerea posibilităţii de a jigni "un şef de instituţie femeie, un politician femeie, un vector de opinie femeie".
Urmărește
154 afișări
CNA va realiza un cod prin care să se restrângă posibilităţile de a jigni femeia în audiovizual (Imagine: Shutterstock)
La Palatul Parlamentului se desfăşoară, miercuri, maratonul de dezbateri "Discriminarea de gen în domeniul audiovizualului", organizat de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), la care participă reprezentanţi din mediul juridic, politic, academic şi ai societăţii civile, precum şi reprezentanţi ai posturilor de radio şi televiziune.
"Consiliul Naţional al Audiovizualului va face un Cod de bune practici, în care va încerca să restrângă posibilităţile de a jigni un şef de instituţie femeie, un politician femeie, un vector de opinie femeie, care vine cu idei uşor antagonice realizatorului sau celui care o invită. Asta este tot ceea ce vom face, nimic altceva", a explicat preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crăciunul în România a evoluat de-a lungul secolelor, păstrând esența spiritualității și a tradițiilor. Ioan-Aurel Pop: „Suntem singura țară europeană care are peste 7.000 de colinde”
-
Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
-
4iG, compania prin care anturajul premierului ungar Viktor Orban controlează sectoare strategice din Ungaria şi regiune, face un salt mare în industria dronelor
Laura Georgescu a fost întrebată de presă în ce context s-a simţit discriminată, după ce preşedintele CNA a menţionat, la dezbaterile privind discriminarea de gen în domeniul audiovizual, că a trecut prin astfel de situaţii.
"Contextul este foarte simplu, deşi provin din această industrie şi nu eram contabil, eram un producător de vârf, în secunda în care am preluat conducerea acestei instituţii, brusc trebuie să arăt bine, trebuie să fiu un fel de Cleopatra, un fel de Mata Hari, nu înţeleg de ce. Dacă era vorba de un bărbat, cred că nu interesa pe nimeni nici cum arată, nici ce vârstă are, nici ce culoare de păr are, nici câte kilograme are. În secunda în care am fost atacată direct pentru modul în care arăt, am o problemă de discriminare, care merge mai mult de diferenţa de sex şi de a spune «Bună ziua, domnule, Bună ziua, doamnă»", a declarat acesta.
Întrebată cum ar putea femeile din mediul audiovizual să depăşească discriminarea şi dacă acest lucru ţine de societate, Laura Georgescu a replicat: "Nu. Ţine de dorinţa de a jigni. Este clar că discriminarea apare în secunda în care un om doreşte să te jignească şi cel mai simplu procedeu de a te jigni este să facă trimitere la modul în care arăţi şi la sexul pe care îl ai. Cum vor depăşi femeile? Uitaţi-vă bine cum, prin indiferenţă, făcându-se că nu înţeleg", a completat Georgescu.
Maratonul de dezbateri "Discriminarea de gen în domeniul audiovizualului", care are loc miercuri, vine după alte dezbateri organizate de CNA: "Campionii se Nasc Acum!", "Audiovizualul între ficţiune şi realitate", "Libertatea de exprimare - drept fundamental sau absolut?" şi "Nu vă uitaţi copiii la TV - Vezi ce vede copilul tău".
Pe de altă parte, CNA a lansat, pe 23 ianuarie, petiţia online "Interesul public mai presus de gustul publicului", al cărei scop este "de a evalua necesitatea îmbunătăţirii unor prevederi ale legislaţiei audiovizualului pentru o definire mai clară a noţiunii de interes public în programele de televiziune şi de radio". Până pe 4 iunie, petiţia CNA a strâns 20.670 de semnături, potrivit unei informări publicate pe site-ul Consiliului.
Citește pe alephnews.ro: În comunism, Irina Margareta Nistor a devenit vocea libertății pentru mulți oameni. „A fost un pașaport la care nu speram să ajungem”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
„NATO nu se poate apăra de Rusia fără SUA”, avertizează liderii alianței. Ce urmează pentru viitorul Europei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Omul care l-a împușcat pe Ceaușescu rupe tăcerea! Ultima dorință a dictatorului: „Nu doresc nimănui...”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe