- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (13.01.2015, 14:12)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CNN a obţinut permisiunea de a testa drone pentru acoperirea mediatică a unor evenimente
CNN a încheiat un acord cu Agenţia federală pentru aviaţie (FAA) care îi va permite să utilizeze drone în scopuri jurnalistice pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, a anunţat postul de televiziune, luni, într-un comunicat.
Urmărește
126 afișări
CNN a obţinut permisiunea de a testa drone pentru acoperirea mediatică a unor evenimente (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Folosirea în regim privat a acestor micuţe aeronave fără pilot (utilizate iniţial în scopuri militare), care permit realizarea unor imagini şi recoltarea de informaţii, era până acum aproape interzisă în Statele Unite ale Americii, cu câteva excepţii şi în condiţiile zborurilor de joasă altitudine (mai puţin de 122 de metri, departe de aeroporturi).
"Obiectivul nostru este de a obţine echipamente superioare" faţă de cele care există în prezent în sectorul civil şi "de a face ordine printre opţiunile care ni se oferă, pentru a produce un videojurnalism de calitate, utilizând o întreagă gamă de UAV (Unmanned Aerial Vehicle/ Vehicul aerian fără pilot, n.r.) şi de camere video", a declarat David Vigilante, unul dintre managerii postului CNN.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Testele prevăzute vor fi desfăşurate în colaborare cu Georgia Tech Research Institute, precizează acelaşi acord. Acest centru de cercetări ştiinţifice are sediul în Atlanta, la fel ca postul de televiziune american, o vedetă a grupului media Time Warner.
FAA, prin vocea administratorului său Michael Huerta, spune la rândul său că speră că acest acord va contribui "la integrarea în condiţii de siguranţă a unor instrumente fără pilot de recoltare a informaţiilor" din spaţiul aerian american.
"Aeronavele fără pilot reprezintă o oportunitate majoră pentru companiile media", a adăugat el.
Extrem de apreciate pentru potenţialul pe care îl oferă în privinţa acoperirii mediatice din aer a unor evenimente de actualitate, sportive şi culturale, graţie unor unghiuri noi, aceste vehicule aeriene fără pilot beneficiază de un număr tot mai mare de voci care militează în Statele Unite pentru adoptarea unei legislaţii a dronelor. Data publicării acestor reguli, aşteptată pentru acest an, nu a fost deocamdată anunţată oficial.
"Sperăm că aceste eforturi vor contribui la dezvoltarea unui ecosistem dinamic, în care operatori de toate felurile şi de toate mărimile vor putea să evolueze", a adăugat David Vigilante.
În prezent, sunt exceptate de interdicţia formulată de FAA doar câteva companii specializate (în supraveghere aeriană, monitorizare a siturilor de contrucţii şi a acţiunilor de stingere a incendiilor produse în exploatările de gaze naturale) şi companiile de producţie a imaginilor.
Pe lângă rezervele ce vizează protejarea vieţii private - dronele permit captarea şi stocarea de imagini cu persoane -, unul dintre cele mai mari obstacole din calea autorizării lor în sectorul civil se referă la temerile ce vizează riscul crescut de producere a unor coliziuni aeriene.
193 de cazuri de zboruri ale unor drone în apropierea unor avioane au fost înregistrate de FAA între 22 februarie şi 11 noiembrie 2014, a reamintit pe site-ul ei AOPA, o asociaţie a piloţilor americani.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe