- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (23.11.2007, 15:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Colocviu internaţional dedicat centenarului Mihail Sebastian, la Paris
Un colocviu internaţional dedicat centenarului Mihail Sebastian va fi organizat sâmbătă, la sediul UNESCO din Paris, la eveniment participând scriitori din România, Franţa, Marea Britanie, Israel şi Maroc, precum Paul Bailey, George Banu, Jean-François Pérès şi Andrei Oişteanu.
Urmărește
4 afișări
Colocviu internaţional dedicat centenarului Mihail Sebastian, la Paris
Colocviul dedicat lui Mihail Sebastian va încerca să reliefeze faţetele dramatice ale vieţii şi operei sale, precum şi controversata sa relaţie cu intelectualitatea românească interbelică.
La dezbatere vor participa scriitorii şi teoreticienii Paul Bailey, din Marea Britanie, Jean-François Pérès, George Banu, Iulian Băicuş, Carmen Muşat şi Andrei Oişteanu, din România, Vasile Popovici, din Maroc, şi Leon Volovici, din Israel.
Dezbaterile vor fi însoţite de prezentarea în premieră la Paris a filmului documentar "Sebastian", realizat de Lucia Hossu-Longin. Totodată, Nadia Lacoste, prietenă a scriitorului, va prezenta o expoziţie de documente, scrisori şi fotografii de epocă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Colocviul se va încheia cu o lansare a volumelor "Jurnal" (Stock, ediţia a doua), "Promenade pariziene" (l’Herne), "Teatru" (l’Herne) şi "Femei" (l’Herne), de Mihail Sebastian, apărute în cursul acestui an, în traducere în limba franceză.
Manifestarea este organizată de Institutul Cultural Român (ICR) Paris, Delegaţia permanentă a României la UNESCO, aflată sub înaltul patronaj al lui Nicolae Manolescu, ambasador, delegat permanent al României la UNESCO.
Mihail Sebastian (1907 - 1945) a fost pseudonimul literar al romancierului şi dramaturgului român de origine evreiască Iosif Hechter.
Printre operele sale publicate se numără: "Fragmente dintr-un carnet găsit" (1932), "Femei" (1932), "Oraşul cu salcâmi" (1935), "Accidentul" (1940), "De două mii de ani. Texte, fapte, oameni" (1935), "Jocul de-a vacanţa" (1939), "Steaua fără nume" (1942), "Jurnal, 1935-1944" (1995) şi "Jurnal II" (2006).
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe