- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (13.08.2015, 12:33)
- Patricia Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Comoara", de Corneliu Porumboiu, în selecţia oficială a Festivalului de Film de la New York
Filmul "Comoara", de Corneliu Porumboiu, distins cu premiul Un Certain Talent la cea mai recentă ediţie a Festivalului de la Cannes, se numără printre cele 26 de lungmetraje aflate în selecţia oficială a celei de-a 53-a ediţii a Festivalului de la New York, un eveniment necompetiţional.
Urmărește
134 afișări
"Comoara", de Corneliu Porumboiu, în selecţia oficială a Festivalului de Film de la New York
În afara filmului românesc, considerat "o fabulă modernă în care doi bărbaţi caută o comoară îngropată în curtea din spate", după cum notează site-ul evenimentului, filmlinc.org, mai multe pelicule care au fost prezentate şi premiate la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes completează lista producţiilor care vor fi prezentate publicului din oraşul nord-american.
Printre acestea se numără "The Assassin", de Hou Hsiao-hsien, premiat pentru cea mai bună regie, "Carol", de Todd Haynes, cu Rooney Mara, desemnată cea mai bună actriţă, şi "The Measure of a Man", de Stéphane Brizé, cu Vincent Lindon, care a primit trofeul pentru cel mai bun actor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Porumboiu este unul dintre cei mai subtili cineaşti, iar acesta este cel mai ambiguu film al său şi, totodată, cel mai fascinant", mai notează pagina de internet a festivalului în prezentarea peliculei.
Selecţia principală a evenimentului de la New York include patru producţii care vor avea premiera mondială aici - "Bridge of Spies", de Steven Spielberg, a cărui acţiune se petrece în timpul Războiului Rece, avându-i pe Tom Hanks şi Mark Rylance în rolurile principale, "Don't Blink: Robert Frank", un portret documentar de Laura Israel, "The Walk", de Robert Zemeckis, al cărui protagonist este Joseph Gordon-Levitt, şi "Miles Ahead", de Don Cheadle, care spune povestea unuia dintre cei mai influenţi artişti ai secolului 20, Miles Davis.
"Dacă aş fi avut acum 17 ani şi aş fi privit din afară line up-ul festivalului, aş fi început să caut o cazare în New York pentru două săptămâni din această toamnă", a declarat Kent Jones, directorul evenimentului şi preşedintele comitetului de selecţie.
Festivalul de Film de la New York se desfăşoară în perioada 25 septembrie - 11 octombrie. Producţiile prezentate în cadrul acestuia sunt selectate, "pe baza meritelor lor", de Film Society of Lincoln Center.
Filmele lui Corneliu Porumboiu, reprezentative pentru cinematografia actuală din România, fac legătura între diverse faze culturale: perioada comunistă şi anii democraţiei postdecembriste, pelicula de factură naţională şi "noul val" românesc, între mediul digital şi pelicula cinematografică. Ele pornesc de la un concept central - revoluţie, conştiinţă, corupţie, putere -, dezvoltat într-o formă artistică de tip minimalist.
Regizor şi scenarist, Corneliu Porumboiu a primit premiul pentru debut Camera d'Or la Festivalul de Film de la Cannes în 2006, pentru "A fost sau n-a fost?", iar, în 2009, "Poliţist, adjectiv" a primit premiul FIPRESCI şi premiul juriului secţiunii Un Certain Regard la acelaşi eveniment prestigios.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe