- Home
- Cultură-Media
- WASHINGTON, (05.09.2010, 12:00)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Compania Google, anchetată în Texas pentru posibile practici anticoncurenţiale
Autorităţile din statul american Texas au lansat o anchetă împotriva companiei Google, pentru a afla dacă nu cumva ordinea rezultatelor obţinute pe site-ul de căutare nu a fost manipulată.
Urmărește
26 afișări
Compania Google, anchetată în Texas pentru posibile practici anticoncurenţiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Am fost contactaţi recent de biroul procurorului din Texas, care examinează modul în care Google respectă regulile concurenţei", anunţă un direct din cadrul companiei, Don Harrison.
"Ne bucurăm că putem răspunde întrebărilor, pentru că suntem convinşi că Google acţionează în interesul utilizatorilor", adaugă el.
Compania Mountain View (California) a explicat că uneori este nevoită să răspundă unor întrebări referitoare la "imparţialitatea rezultatelor".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Trei site-uri au reclamat că apar prea târziu în căutările pe Google - Foundem, SourceTool şi myTriggers. Potrivit Google, cele trei site-uri au aceiaşi avocaţi ca şi Microsoft, iar compania Foundem este finanţată de o companie care are legături cu Microsoft.
Comisia Europeană a lansat în februarie o anchetă preliminară privind presupuse abuzuri comise de Google, după reclamaţii făcute de trei companii, între care Foundem.
În Statele Unite, Google a fost anchetată de mai multe ori pentru practici anticoncurenţiale, dar nu a fost condamnată niciodată.
Google a explicat că rezultatele motorului de căutare sunt ordonate strict în funcţie de cuvintele căutate, fără a fi favorizat un site sau altul.
"Facem destul eforturi pentru a explica modul în care funcţionează motorul online de căutare şi ascultăm cu atenţie motivele care stârnesc îngrijorare. Ne concentrăm pe utilizatori, nu pe site-uri", explică Don Harrison.
Potrivit statisticilor, 66 la sută dintre căutările utilizatorilor americani de Internet se fac pe Google.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe