- Home
- Cultură-Media
- PARIS, (14.01.2013, 18:44)
- Mihai Draghici
Compania Kaspersky Lab a depistat o campanie de spionaj cibernetic ce vizează state est-europene
Compania Kaspersky Lab, specializată în produse pentru securitatea informatică, a detectat o campanie de spionaj cibernetic care vizează de cinci ani ţări din Europa de Est şi foste state sovietice, printr-un program creat de experţi rusofoni.
Urmărește
436 afișări
Compania Kaspersky Lab a depistat o campanie de spionaj cibernetic ce vizează state est-europene (Imagine: Shutterstock)
Campania, care are numele de cod "Octombrie ruşu", vizează "reprezentanţe diplomatice, administraţii şi institute de cercetare ştiinţifică", explică grupul Kaspersky Lab, într-un comunicat citat de AFP.
Campania a debutat în 2007 şi continuă în ianuarie 2013. "Obiectivele sunt în principal state din Europa de Est, foste republici sovietice şi state din Orientul Mijlociu, dar victimele ar putea fi oriunde, inclusiv în vestul Europei şi în America de Nord", anunţă compania specializată în produse antivirus.
"Există dovezi tehnice solide care arată că autorii atacurilor sunt de origine rusofonă", precizează Kaspersky Lab.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Războiul din Ucraina, ziua 1066. Explozii la Kiev în timpul unui raid aerian / Incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan din Rusia / Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia
-
Minivacanţă. Coloane de maşini pe Valea Prahovei
-
24 ianuarie | Unirea Principatelor şi povestea mai puţin cunoscută a lui Alexandru Ioan Cuza
Fondat în 1997, Kaspersky Lab este un grup internaţional care are activităţi în peste 100 de ţări şi 2.300 de angajaţi.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe