Compania Lionsgate vrea să facă filme cu "microbugete de producţie"

Reprezentanţii studiourilor americane Lionsgate au anunţat, miercuri, că intenţionează să dezvolte producţia de filme realizate cu "microbugete", cu scopul declarat de a descoperi noi talente şi de a obţine încasări mai mari, informează AFP.

Urmărește
19 afișări

Când vorbesc despre "microbuget", reprezentanţii studiourilor Lionsgate se referă la acele filme ale căror costuri de producţie nu depăşesc pragul de două milioane de dolari. Lionsgate doreşte astfel să repete succesul comercial pe care l-au avut deja celebrele "Proiect: Vrăjitoarea/ The Blair Witch Project" şi filmele horror din franciza "Saw".

"Filmele produse cu microbugete implică investiţii mici şi riscuri foarte scăzute, dar recompensa potenţială este foarte mare", a declarat Joe Drake, unul dintre directorii studiourilor Lionsgate.

"Aceste producţii vor deveni un fel de pepinieră pentru viitorii actori şi regizori promiţători", a adăugat Michael Paseornek, un alt responsabil al studiourilor Lionsgate.

Lionsgate intenţionează să producă până la 10 filme cu microbuget pe an, în special comedii şi filme horror.

Lions Gate Entertainment Corporation, cunoscută sub numele de Lionsgate, este o companie canadiano-americană din industria de divertisment. Deşi a fost înfiinţată în oraşul canadian Vancouver, compania îşi are sediul general în oraşul Santa Monica din California. Din 2007, Lionsgate a devenit cea mai de succes companie independentă de producţie cinematografică şi distribuţie de producţii de televiziune din America de Nord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici