- Home
- Cultură-Media
- WASHINGTON, (06.03.2015, 16:36)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Companii nemulţumite că le sunt difuzate reclame înaintea unor videoclipuri ale Statului Islamic postate pe YouTube
Reclame obişnuite - între altele la bere Bud Light sau produse cosmetice ale firmei canadiene Aveeno prezentate de Jennifer Aniston - au fost difuzate înaintea unor înregistrări video postate de către gruparea teroristă Statul Islamic (SI) pe YouTube, relatează CNNMoney.
Urmărește
870 afișări
Companii nemulţumite că le sunt difuzate reclame înaintea unor videoclipuri SI postate pe YouTube (Imagine: Hepta)
Una dintre aceste înregistrări video face parte dintr-o serie de propagandă produsă de SI, iar alta are temă jihadistă, a declarat Mubin Shaikh, un analist în domeniul terorismului.
Platforme ca YouTube vând timpi de publicitate unor companii, iar reclama este inserată înaintea unui videoclip. Agenţiile de publicitate nu controlează în mod direct unde le sunt plasate reclamele, însă pot preciza care sunt coordonatele publicului ţintă.
"Din perspectiva contractului, aceste corporaţii care plătesc o grămadă de bani ca să obţină clicuri pe YouTube ar putea să nu fie atât de încântate atunci când descoperă că clipurile lor sunt plasate înaintea unui videoclip destinat recurutării SI", a declarat Danny Cevallos, un analist juridic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
În pofida faptului că unele clipuri pot să nu încalce politica YouTube cu privire la violenţă, ele ar putea să nu fie considerate adecvate pentru publicitate.
Cel puţin două companii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de conţinutul asociat reclamelor lor, în contextu în care este aproape imposibil să se ştie câte reclame au fost difuzate înaintea unor clipuri de acest tip.
"Nu am ştiut că una dintre reclamele noastre a fost difuzată împreună cu acest clip", a declarat pentru CNNMoney un oficial de la grupul belgiano-brazilian Anheuser-Busch (AHBIF) cu sediul la Leuven, în Belgia, după ce a văzut clipul difuzat odată cu reclama multinaţionalei, precizând că acesta "are ghiduri stricte pentru partenerii media cu privire la momentul şi modul difuzării publicităţii". "Lucrăm împreună cu YouTube şi agenţia Mediacom pentru a înţelege şi rectifica situaţia", a subliniat el.
"Reclamele noastre nu ar fi trebuit să apară şi lucrăm împreună cu YouTube pentru a înţelege cum s-a întâmplat şi cum să evităm să se repete", a declarat Paul Fox, director de comunicare la Procter & Gamble.
Johnson & Johnson nu a răspuns solicitării CNNMoney de a comenta, precizează postul american.
Potrivit unui analist în domeniu, YouTube ar câştiga aproximativ zece dolari la 1.000 de clicuri de pe urma acestui tip de reclamă. Însă o sursă familiară cu modelul de afaceri al YouTube afirmă că gigantul nu face bani de pe urma lor, adăugând că dacă ar fi făcut profit l-ar fi trimis agenţiilor de publicitate.
YouTube dă asigurări că înlătură orice conţinut care incită la violenţă şi că este atent la plasarea reclamelor. "Avem ghiduri de publicitate stricte şi lucrăm să împiedicăm să apară reclame alături de videoclipuri, canale sau pagini după ce stabilim că acel conţinut nu este adecvat pentru promovarea partenerilor noştri", a declarat un purtător de cuvânt al gigantului.
În pofida acestor reguli "stricte", YouTube se bazează puternic pe membrii comunităţii sale să semnaleze nereguli cu privire la conţinut. Însă, la o rată de încărcare de date de 300 de ore pe minut, pot exista scăpări, comentează CNNMoney, care precizează că, după ce a semnalat problema, unele clipuri SI au fost îndepărtate din reţea, iar cele care au rămas postate online nu mai sunt însoţite de reclame.
Citește pe alephnews.ro: SURSE: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Anonymous susţine că a preluat controlul unor conturi de Twitter afiliate grupării Stat Islamic
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe