- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (03.02.2017, 07:45)
- Departamentul Cultură Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Compozitorul de origine română Vladimir Cosma omagiat în Europa
Opera compozitorului Vladimir Cosma, care a marcat cinematografia franceză a anilor ʼ70, va fi adusă în luminile rampei în interpretarea Orchestrei Române de Tineret în patru mari săli de concert din Franţa şi Elveţia, în perioada 9-14 februarie 2017, cu sprijinul Institutului Cultural Român.
Urmărește
348 afișări
Compozitorul de origine română Vladimir Cosma omagiat în Europa
Cele patru concerte fac parte din turneul care a început pe 9 octombrie 2016 la Palatul Congreselor din capitala Franţei şi vor avea loc după următorul program: 9 februarie 2017 – sala Arena din Geneva, 10 februarie 2017 – sala Amphithéâtre din Lyon, 11 februarie 2017 – sala Zénith din Rouen şi 14 februarie 2017 – sala Zénith din Lille.
Concertele vor aduce pe scenă alături de cei 75 de instrumentişti ai Orchestrei Române de Tineret un combo de jazz, un cor mixt, un cor de copii şi o pleiadă din cei mai apreciaţi solişti ai scenelor franceze din care vor face parte şi reputaţi artişti români precum soprana Irina Baianţ, ţimbalistul Marius Preda şi violonistul Rafael Butaru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
-
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
451 de persoane au traversat ilegal Canalul Mânecii în prima zi de Crăciun
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
Născut la Bucureşti, Vladimir Cosma a sosit la Paris în anul 1963, continuându-şi studiile muzicale cu Nadia Boulanger şi la Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Paris. În 1968, Yves Robert i-a încredinţat prima sa lucrare de muzică de film pentru pelicula „Alexandre le Bienheureux”, succes confirmat şi consolidat în 1972 cu muzica din comedia „Le Grand Blond avec une chausseure noire”. A compus, după aceea, mai mult de 400 de coloane sonore de filme şi seriale TV.
În paralel, Vladimir Cosma a compus şi muzică clasică: lucrări pentru cor şi orchestră, concerte pentru vioară, trompetă, violoncel, mandolină, muzică de cameră şi o operă, „Marius et Fanny”, după Marcel Pagnol, prezentată în premieră de Roberto Alagna şi Angela Gheorghiu.
Vladimir Cosma a obţinut două premii César pentru cea mai bună muzică de film („Diva” – 1982, „Le Bal” – 1984), alte distincţii prestigioase precum şi numeroase discuri de aur şi de platină în toată lumea.
Citeşte şi: Conflict la CNA: Membrii CNA Dorina Rusu şi Valentin Jucan solicită demisia preşedintelui Laura Georgescu
Citeşte şi: Semnificaţii istorice pentru ziua de 2 februarie
Citeşte şi: Cursurile lunii februarie la Fundaţia Calea Victoriei: De la Astrologie la Istoria Religiilor
Citește pe alephnews.ro: Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe