- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (23.04.2012, 19:24)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Concert dedicat celor 100 de ani de relaţii diplomatice româno-elveţiene, la Sala Radio
Ambasada Elveţiei la Bucureşti, în colaborare cu Formaţiile Muzicale Radio, organizează un concert extraordinar la Sala Radio, dedicat încheierii evenimentelor prilejuite de împlinirea a 100 de ani de relaţii diplomatice româno-elveţiene, vineri, de la ora 19.00, informează un comunicat.
Urmărește
151 afișări
Concert dedicat celor 100 de ani de relaţii diplomatice româno-elveţiene, la Sala Radio (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
Concertul Orchestrei Naţionale Radio de vineri îl va avea ca invitat pe dirijorul elveţian Nicolas Farine, care este în prezent profesor de pian, dirijat şi cor la Conservatorul din Neuchâtel, profesor de canto la Conservatorul Superior din Geneva şi pianist al Nouvel Ensemble Contemporain şi al Helvet Quartet.
Soliştii concertului de vineri sunt doi cunoscuţi muzicieni români: violonistul Gabriel Croitoru şi violoncelistul Marin Cazacu.
Programul va cuprinde "Dublul concert pentru vioară, violoncel şi orchestră, op. 102" de J. Brahms, "Rugby", "Pastorale d'été" şi "Pacific 231" de A. Honegger şi poemul simfonic "Till Eulenspiegel, op. 28" de R. Strauss.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
Biletele sunt puse în vânzare prin reţeaua Eventim, la casa de bilete a Sălii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online, pe www.eventim.ro.
Cu un parcurs muzical ce a început cu studiul pianului şi al trompetei, Nicolas Farine a mai studiat dirijat de orchestră, muzicologie, acompaniament, încheindu-şi formarea muzicală cu un masterat şi studii doctorale. Pasionat de arta dirijorală, a studiat în Canada, Statele Unite ale Americii şi Austria, cu Otto-Werner Müller, Charles Bruck şi Salvador Mas Conde.
Activitatea sa dirijorală cuprinde concerte susţinute alături de Orchestra Filarmonică Sczeczin din Polonia, Ansamblul Simfonic Neuchâtel, Orchestrele Filarmonice din Plovdiv şi Lviv, Orchestra Conservatorului Superior din Geneva.
A participat la festivalurile MusicFest din Kiev, Contrasts din Lviv şi Jardins Musicaux. Deşi a dirijat multă muzică simfonică, Nicolas Farine abordează şi titluri din repertoriul de operă: "Orfeu şi Euridice" de Gluck, "Faust" de Gounod, "Bastien şi Bastienne" de Mozart etc. A realizat premierele operelor "Gulliver", "Morceaux de Nuit" de F. Cattin. Nicolas Farine a colaborat cu regizorii Stephan Grögler, Gino Zampieri, Robert Bouvier, François Racine, Cédric Dubois, iar alături de compozitorul François Cattin este director artistic şi fondator al Jeune Opéra Compagnie.
Gabriel Croitoru are o activitate solistică ce însumează mai bine de 1.000 de concerte susţinute atât în ţară, cât şi în străinătate, alături de cunoscute ansambluri orchestrale: London Royal Philharmonic, Monte-Carlo Symphony, Lyon Symphony, Gewandhaus Leipzig Orchestra, Galicia Symphony, Queen Sofia Chamber Orchestra. Gabriel Croitoru a susţinut numeroase recitaluri în Franţa, Spania, Germania, China, Bulgaria, Statele Unite ale Americii, fosta URSS, Ungaria, precum şi în România.
În prezent, el este solist concertist al Filarmonicii P. Constantinescu din Ploieşti şi este membru (vioara I) al cvartetului de Stat Transilvan, al Filarmonicii din Cluj-Napoca. De asemenea, este profesor la Universitatea de Muzică din Bucureşti. Discografia sa cuprinde numeroase CD-uri dintre care pot fi amintite "Integrala lucrărilor pentru vioară şi orchestră" de Pablo Sarasate, ce constituie şi o premieră mondială. Gabriel Croitoru cântă pe o vioară Giuseppe Guarneri, datată 1730.
Marin Cazacu este solist concertist al Filarmonicii "George Enescu" din Bucureşti din anul 1983, susţinând totodată numeroase concerte în Europa, Asia şi Statele Unite ale Americii.
A colaborat cu valoroşi solişti şi dirijori: Ghenadi Rojdestvensky, Sergiu Comissiona, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Mendi Rodan, Jean Perisson, Lu Jia, Emil Simon, Misha Katz, Valentin Gheorghiu, Ştefan Gheorghiu, Mihaela Martin, Radu Aldulescu, Vladimir Orlov, Victor Tretiakov, Jeremy Menuhin, Adelina Oprean, Steluţa Radu, Ion Ivan Roncea, Aurelian Octav Popa, Gabriel Croitoru, Cristina Anghelescu. De-a lungul timpului a fost distins cu numeroase premii şi distincţii precum Medaille d’argent şi premiul Villa Lobos, premiul I la Markneukirchen, premiul al II-lea la Concursul "J. S. Bach" (Leipzig) şi premiul I la Bologna. De asemenea, a fost distins cu premiul criticilor şi muzicologilor în 1980 şi 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler (2004).
A concertat alături de prestigioase ansambluri precum: Radio Berlin, Radio Leipzig, Radio Bratislava, Radio Sofia, Radio Madrid, Radio Ljubljana, Filarmonica din Seoul, Orchestra Internazionale d'Italia, Filarmonica din Moscova, Orchestra Naţională a Ucrainei, Filarmonica Istanbul, Orchestra Simfonică din Osaka, Orchestra Simfonică Italiană, Filarmonica "G. Enescu", Orchestra Naţională Radio. Marin Cazacu este director artistic al Festivalului internaţional "Enescu şi muzica lumii". Din anul 1992, Marin Cazacu predă violoncelul la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe