- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (20.09.2012, 12:08)
- Madalina Cerban ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Concert în memoria pianistei Mihaela Ursuleasa, joi seară, la Ateneul Român
Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", dirijată de Horia Andreescu, şi pianista germană Magdalena Mullerperth vor susţine, joi, între orele 19.00 şi 21.00, la Ateneul Român din Bucureşti, un concert în memoria Mihaelei Ursuleasa, care a decedat pe 2 august, la vârsta de 33 de ani.
Urmărește
276 afișări
Concert în memoria pianistei Mihaela Ursuleasa, joi seară, la Ateneul Român (Imagine: mihaelaursuleasa.com)
Concertul simfonic "In Memoriam Mihaela Ursuleasa" va avea loc în Sala Mare a Ateneului Român, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Concertul este susţinut de Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", dirijată de Horia Andreescu, iar solistă este pianista Magdalena Mullerperth.
Programul concertului cuprinde: "Rapsodia română nr. 2" de George Enescu, "Concertul în la minor pentru pian şi orchestră" de Robert Schumann şi "Simfonia nr. 6, în la major" de Anton Bruckner.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Pianista Magdalena Mullerperth (născută în 1992) este considerată de presa germană o artistă care face parte deja dintre maeştrii generaţiei sale. A început să studieze pianul la 5 ani. Şi-a continuat apoi studiile într-un program pre-universitar la Conservatorul din Karlsruhe. Începând din 2007 a studiat în SUA cu profesorul Alexander Braginsky în Minnesota şi cu profesorul Jerome Rose la New York. Între timp a participat la numeroase competiţii naţionale şi internaţionale, la care a obţinut peste 35 de premii. Activitatea sa concertistică este marcată de spectacolele susţinute în SUA, în anul 2008, cu Orchestra din Minnesota, având la pupitru pe Marc Russel Smith, dar şi de cele susţinute mai târziu cu Filarmonica din Stuttgart, dirijată de Simon Guadenz.
Încă din 2006, presa germană scria despre talentata pianistă: "Ar trebui să ţinem minte acest nume... o pianistă excepţionala în lumea contemporană a muzicii", iar în 2010, revista germană de specialitate Piano News afirma: "…un debut extraordinar, va fi pasionant să urmărim cariera acestei tinere pianiste".
Acest concert face parte din programul turneului pe care Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu" îl va efectuata în perioada 22 - 25 septembrie, în Germania.
Pianista Mihaela Ursuleasa a fost găsită decedată pe 2 august, în apartamentul ei din Viena, de impresara sa, Andreea Butucariu. Ursuleasa, care avea 33 de ani, se stabilise la Viena de foarte mulţi ani, unde locuia cu mama ei şi fetiţa sa.
Autorităţile vieneze au indicat drept cauză probabilă a morţii pianistei - care era cetăţean austriac de foarte mulţi ani - o comoţie cerebrală.
Mihaela Ursuleasa a fost înmormântată, în 10 august, pe Aleea Artiştilor de la cimitirul Bellu din Bucureşti, cu onoruri militare şi în aplauzele a zeci de persoane prezente la ceremonie.
Născută pe 27 septembrie 1978, Mihaela Ursuleasa a avut şansa, la vârsta de 13 ani, să fie ascultată de celebrul dirijor Claudio Abbado, care i-a oferit posibilitatea de a-şi construi întreaga pregătire muzicală printr-o bursă de studii la Viena, la clasa profesorului Heinz Medjimorec. Momentul decisiv al carierei sale a fost câştigarea marelui premiu la una dintre cele mai importante competiţii internaţionale, "Clara Haskil", din Elveţia - în 1999. Au urmat apariţii sub bagheta lui Claudio Abbado la Viena, la Festivalul de la Sankt Petersburg şi München, recitaluri la Roma, Frankfurt, Davos, Festivalul Schleswig-Holstein.
Mihaela Ursuleasa a concertat regulat alături de Filarmonicile din Hamburg, Köln, Bamberg, Rotterdam, Dresda şi orchestrele Wiener Symphoniker, Concertgebouw din Amsterdam, Tonhalle din Zürich, Cincinatti Symphony Orchestra, de orchestrele radio din Viena, Varşovia, Berlin. A avut apariţii încununate de succes la Carnegie Hall, Royal Symphony Hall.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe