- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (27.09.2022, 16:22)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Concurs pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la Bienala de Arhitectură Veneţia
Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Cultural Român şi Uniunea Arhitecţilor din România au lansat concursul pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 18-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Arhitectură - la Biennale di Venezia.
Urmărește
177 afișări
Sursa Foto - LA BIENNALE DI VENEZIA
Ediţia din 2023 a Bienalei de Arhitectură de la Veneţia se va desfăşura în perioada 20 mai – 26 noiembrie 2023.
Tema celei de-a 18-a ediţii a expoziţiei, lansată de către curatorul acestei ediţii, Lesley Lokko, este „Laboratorul viitorului”.
Motivând alegerea temei, Lesley Lokko spune: „Noi tehnologii apar şi dispar în permanenţă, oferindu-ne informaţii despre viaţa din alte părţi ale globului, pe care probabil nu le vom vizita niciodată, şi cu atât mai puţin înţelege. Dar a vedea în acelaşi timp îndeaproape şi la distanţă de noi este, precum Du Bois şi Fanon au spus, şi o formă de <conştiinţă dublă>, este conflictul intern al tuturor grupurilor subordonate sau colonizate, care descriu majoritatea lumii, nu doar <acolo>, în aşa-zisele ţări <în dezvoltare>, <din lumea a treia> sau <din lumea arabă>, dar şi <aici>, în metropolele şi peisajele nordului global. Ȋn Europa vorbim despre minorităţi şi diversitate, însă adevărul este că minorităţile Vestului sunt majoritatea globală, în normele noastre. Există un loc pe această planetă unde toate problemele legate de egalitate, rasă, speranţă şi teamă converg şi se unesc. Africa. La nivel antropologic, suntem toţi africani. Iar tot ce se întâmplă în Africa ni se întâmplă nouă, tuturor”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, pentru a participa la concursul naţional, solicitantul trebuie să depună un proiect care să conţină documentaţia obligatorie prevăzută în Regulamentul de organizare a concursului, afişat pe paginile de internet ale organizatoprilor.
Participanţii la concursul de selecţie sunt invitaţi să dezvolte un concept curatorial, expoziţional şi de promovare care să corespundă viziunii artistice formulate de curatorul ediţiei din anul 2023.
Concursul va avea două etape de jurizare: prima etapă cu un rol de definire a conceptului curatorial şi a conţinutului, urmată de selectarea finaliştilor, care vor fi invitaţi să detalieze aspectele tehnice ale proiectului în etapa a doua de concurs.
Înscrierea la Concurs se va realiza fără taxă, prin depunerea documentaţiilor la sediul Uniunii Arhitecţilor din România până la data de 14 noiembrie 2022, ora 14.00. Proiectele transmise prin e-mail sau fax, cele incomplete, cele care nu respectă cerinţele impuse de organizatori şi cele care vor ajunge la Uniunea Arhitecţilor din România la o dată ulterioară datei menţionate, indiferent de modalitatea de transmitere, nu vor fi luate în considerare.
Uniunea Arhitecţilor din România va acorda următoarele premii, pentru primele trei proiecte clasificate în Etapa a II-a a concursului: Premiul I, pentru proiectul câştigător, în valoare de 6500 lei/net; Premiul II, în valoare de 4500 lei/net şi Pemiul III, în valoare de 3500 lei/net.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe