Concursul Internaţional "George Enescu" se va desfăşura în perioada 8 - 27 septembrie, în Bucureşti

Concursul Internaţional "George Enescu" - secţiunile Violoncel, Compoziţie, Vioară şi Pian - se va desfăşura în perioada 8 - 27 septembrie, în Capitală, şi este deschis tuturor participanţilor, fără deosebire de cetăţenie, născuţi după data de 1 august 1980, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Urmărește
202 afișări
Imaginea articolului Concursul Internaţional "George Enescu" se va desfăşura în perioada 8 - 27 septembrie, în Bucureşti

Concursul Internaţional "George Enescu" se va desfăşura în perioada 8 - 27 septembrie, în Bucureşti (Imagine: Dragoş Cristescu/Mediafax Foto)

Concursul Internaţional "George Enescu" este un eveniment care se desfăşoară în cadrul Festivalului "George Enescu".

Pentru înscrierea la concurs, candidaţii trebuie să trimită până la data de 1 iulie (data poştei) următoarele documente: o copie a certificatului de naştere, curriculum vitae, două fotografii recente color (6 cm x 9 cm), o recomandare a unui profesor cunoscut, buletinul de înscriere completat cu programul definitiv şi confirmarea achitării taxei de participare. Documentele trebuie să fie trimise pe adresa Calea Victoriei nr. 155, bl. D1, sc. 8, et. 2, sector 1, 010073, Bucureşti sau prin e-mail la artexim@rdslink.ro, cu menţiunea "Pentru Concursul Internaţional George Enescu". Fiecare candidat va primi confirmarea sau refuzul până la data de 1 august.

Taxa de participare la Concursul Internaţional de pian, vioară şi violoncel "George Enescu" este de 100 de euro. Pentru concursul de compoziţie, taxa de participare este de 50 de euro/ lucrare.

Juriul decide câştigătorii pentru fiecare secţiune a concursului şi îşi rezervă dreptul de a nu acorda premii, deciziile acestuia fiind definitive. În caz de paritate de opinii, decizia preşedintelui este hotărâtoare.

Premiul I se numeşte marele premiu al Concursului Internaţional "George Enescu. Valoarea premiilor pentru fiecare secţiune de interpretare a Concursului Internaţional "George Enescu" ediţia 2014 este: premiul I - 15.000 de euro, premiul II - 10.000 de euro şi premiul III - 5.000 de euro.

Pentru secţiunea compoziţie a Concursului Internaţional "George Enescu" ediţia 2014 se acordă următoarele distincţii: premiul pentru secţiunea de muzică simfonică - 10.000 de euro şi premiul pentru secţiunea muzică de cameră - 7.000 de euro.

Semifinaliştilor şi finaliştilor concursului, juriul le mai poate acorda: premiul pentru cel mai bun acompaniator străin al Sonatelor pentru vioară şi pian de "George Enescu", în valoare de 4.000 de euro, şi premiul pentru cel mai bun acompaniator străin al Sonatei în fa minor pentru violoncel şi pian de "George Enescu", în valoare de 4.000 de euro.

Pentru secţiunea Pian a Concursului Internaţional "George Enescu" se acordă un premiu pentru cel mai bine clasat concurent român, acordat de Fundaţia Culturală Erbiceanu.

Ediţia din 2013 a Concursului Internaţional "George Enescu", eveniment care trebuia să se desfăşoare în timpul Festivalului "George Enescu", a fost decalată pentru aceeaşi perioadă a anului 2014, din motive financiare, competiţia şi festivalul urmând să aibă loc, începând de anul acesta, alternativ, o dată la doi ani.

"În urma unei analize efectuate de Ministerul Culturii şi Comitetul de Organizare a Festivalului şi Concursului Internaţional «George Enescu», s-a decis regândirea structurii şi a modului de organizare a Concursului Internaţional «George Enescu»", se arăta într-un comunicat al Guvernului remis MEDIAFAX în februarie 2013. "În acest sens, s-a hotărât decalarea ediţiei din acest an (2013, n.r.) a concursului pentru aceeaşi perioadă a anului viitor - 2014 -, astfel încât să se desfăşoare o dată la doi ani, alternând cu ediţiile Festivalului «George Enescu». Această modificare de calendar nu va afecta standardele concursului, ci este menită să permită o îmbunătăţire a acestora, în condiţiile efortului logistic şi financiar pe care un astfel de demers îl presupune", se preciza în comunicatul Guvernului.

Festivalul "George Enescu" a avut deschiderea oficială pe 4 septembrie 1958, la trei ani după moartea lui George Enescu, marcând debutul uneia dintre cele mai importante manifestări muzicale internaţionale găzduite de România.

Festivalul "George Enescu" este organizat de Artexim, o instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, prin ArCuB, în colaborare cu Fundaţia Art Production.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici