- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (04.09.2015, 17:28)
- Patricia Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Concursul pentru conducerea Centrului Cinematografiei: Patru candidaţi, între care şi Anca Mitran
Conducerea Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) este disputată de patru candidaţi, între care se numără şi Anca Mitran, cea care a condus interimar instituţia începând din august 2014, potrivit unor informaţii obţinute de MEDIAFAX.
Urmărește
458 afișări
Concursul pentru conducerea Centrului Cinematografiei: Patru candidaţi, între care şi Anca Mitran
Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a anunţat, pe 3 august, că va organiza un concurs de recrutare pentru ocuparea funcţiei publice vacante de director general al Centrului Naţional al Cinematografiei, care a fost condus din august 2014 de Anca Mitran, din postura de director general interimar.
Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii ANFP au declarat că în competiţia pentru ocuparea funcţiei publice vacante de director general al CNC au fost admişi patru candidaţi, fără a le preciza însă numele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
Potrivit reprezentanţilor ANFP, concursul se desfăşoară cu respectarea prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 6111/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici şi constă în parcurgerea a trei etape succesive: selecţia dosarelor, proba scrisă şi interviul.
Pe de altă parte, conform unor informaţii obţinute de MEDIAFAX, în urma primei etape, au fost declaraţi admişi patru candidaţi - Maria-Gabriela Ene, Paul-Mihail Ionescu, Anca Mitran şi Florica Nicolescu - dintre cei cinci înscrişi, Alex Trăilă fiind respins, pentru că nu a făcut dovada "îndeplinirii condiţiei de vechime minimă în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice".
Paul-Mihail Ionescu este în prezent vicepreşedinte al Consiliului Tineretului din România (CTR), iar de-a lungul timpului a ocupat o serie de funcţii, între care şi cele de consilier al şefului Departamentului Legislativ din Camera Deputaţilor şi consilier al preşedintelui Comisiei pentru Regulament din Camera Deputaţilor, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul CTR.
Rezultatele acestei probe de selecţie a dosarelor au fost publicate pe 31 august.
Următoarea etapă a concursului, proba scrisă, a avut loc joi, la ora 10.00, constând în redactarea unei lucrări. Candidaţii care vor fi declaraţi admişi la proba scrisă vor susţine interviul în maximum cinci zile lucrătoare de la data probei scrise. Ziua şi ora susţinerii interviului urmează să fie făcute publice odată cu rezultatele probei scrise.
Punctajele finale ale concursului se calculează prin însumarea punctajelor obţinute la proba scrisă şi interviu, iar comunicarea acestora va avea loc în maximum trei zile lucrătoare de la data ultimei etape a concursului.
În termen de 15 zile de la data afişării rezultatelor finale ale concursului, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici va emite propunerea de numire a candidatului declarat admis şi o va transmite Centrului Naţional al Cinematografiei.
Începând din august 2014, Centrul Naţional al Cinematografiei a fost condus de Anca Mitran, din postura de director general interimar. Aceasta a fost numită la conducerea CNC pe 25 august 2014, printr-un ordin al ministrului Culturii de la momentul respectiv, Kelemen Hunor.
Până la preluarea conducerii CNC, Anca Mitran a fost director al Arhivei Naţionale de Film (ANF).
Mitran a fost suspendată din funcţia de director al Arhivei Naţionale de Filme pe perioada în care ocupă funcţia de director general interimar al Centrului Naţional al Cinematografiei, aceasta putând să îşi reia atribuţiile de director al ANF la încheierea mandatului la CNC.
Înainte de Anca Mitran, Centrul Naţional al Cinematografiei a fost condus de Mihai Ioan Kogălniceanu. Acesta a fost numit director general interimar al Centrului Naţional al Cinematografiei în mai 2013, în locul fostului director general al CNC Eugen Şerbănescu.
Cu o lună înainte, în aprilie 2013, Guvernul a decis să îl numească la conducerea consulatului din Bologna, în locul lui Eugen Pineta, pe Eugen Şerbănescu, director general al Centrului Naţional al Cinematografiei. Eugen Şerbănescu ocupa funcţia de director general al CNC din 2006, după ce a câştigat un concurs organizat în acest sens de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.
Centrul Naţional al Cinematografiei este o instituţie cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Culturii.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate