- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (29.08.2015, 10:32)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Concursuri de scenarii de teatru şi film pe tema violenţei şi discriminării, la Luna artEST
Pasionaţii de fotografie, teatru şi film îşi pot înscrie proiectele la concursurile iniţiate de Fundaţia artEST în luna septembrie, tema aleasă pentru competiţii fiind lupta împotriva violenţei şi a discriminării.
Urmărește
517 afișări
Concursuri de scenarii de teatru şi film pe tema violenţei şi discriminării, la Luna artEST
Fundaţia artEST, al cărei preşedinte este actriţa şi regizoarea Iarina Demian, lansează, în luna noiembrie, proiectul "Artiştii împotriva violenţei şi discriminării". Evenimentul se va desfăşura pe parcursul lunii noiembrie şi îşi propune să atragă atenţia asupra celor mai întâlnite forme de discriminare şi violenţă prezente în societatea românească actuală, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Una dintre componentele importante ale evenimentului este reprezentată de concursurile de fotografie, scenarii de teatru contemporan şi de scurtmetraje, care au ca temă principală violenţa şi discriminarea în societate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Înscrierile pentru cele trei concursuri încep pe 1 septembrie, materialele putând fi trimise pe adresa de e-mail concurs@artest.ro.
Astfel, pentru concursul de fotografie, al cărui juriu va fi format din Alex Gâlmeanu, Andrei Pungovschi şi Stelian Pavalache, premiul cel mare va consta în suma de 300 de euro, urmând ca cele mai bune fotografii să fie expuse, în luna noiembrie, la sala ArCuB din Capitală.
În ceea ce priveşte concursul pentru piesele de teatru, al cărui juriu va fi format din regizorul Alexandru Darie, actriţa Dorina Chiriac şi criticul de teatru Gabriela Hurezan, acesta se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, Fundaţia artEST dorindu-şi susţinerea tinerelor talente. Cele mai bune piese de teatru vor fi publicate într-un volum produs de fundaţia artEST, în timp ce piesa câştigătoare va face obiectul unui spectacol-lectură pe scena ArCuB, cu participarea unor actori profesionişti. Spectacolul va fi produs tot de Fundaţia artEST.
Pe de altă parte, concursul de scenarii pentru scurtmetraje, care va fi jurizat de regizoarea Iulia Rugină şi de scenaristele Oana Răsuceanu şi Ana Agopian, se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. Câştigătorul concursului pentru cel mai bun scenariu va primi un premiu în valoare de 500 de euro.
Detalii despre regulamentele concursurilor şi data limită până la care pot fi trimise proiectele sunt disponibile pe adresa www.artest.ro.
Luna artEST este organizată cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN), în parteneriat cu ArCuB şi F64.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:47
Iluminarea vitrinelor şi iluminatul decorativ, interzise de la 1 ianuarie în Republica Moldova
-
astăzi, 19:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale