Doina Gradea, noul director general interimar, după plecarea Irinei Radu: Colegii din TVR exprimă poziţii politice în online; nu-mi place, trebuie să fie imparţiali/ Cine va conduce radioul public

Plenul reunit al celor două Camere a respins miercuri raportul de activitate al conducerii SRTV pe anul 2016, în consecinţă Consiliul de Administraţie fiind demis. În aceeaşi zi, plenul comun al Senatului şi Camerei Deputaţilor a votat cu majoritate, fiind contabilizate 24 de voturi „împotrivă”, numirea Doinei Gradea în funcţia de director general interimar al TVR. Aceasta a fost membră din partea PSD în Consiliul de Administraţie al TVR demis de Parlament.

Urmărește
5459 afișări
Imaginea articolului Doina Gradea, noul director general interimar, după plecarea Irinei Radu: Colegii din TVR exprimă poziţii politice în online; nu-mi place, trebuie să fie imparţiali/ Cine va conduce radioul public

Conducerea TVR a fost DEMISĂ de Parlament. UPDATE: Doina Gradea, votată preşedinte director interimar al TVR de plenul reunit/ Georgică Severin, noul preşedinte al radioului public (Sursa:Business Magazin)

UPDATE 15:15 Directorul general interimar al TVR, Doina Gradea, a precizat, miercuri, după ce a fost votată de plenul reunit în această funcţie, că nu îi place faptul că jurnaliştii de la Televiziunea publică exprimă opinii politice în mediul online, ea apreciind că aceştia trebuie să fie imparţiali.

Întrebată ce nu îi nu place la TVR, în acest moment, Gradea a răspuns: „Nu-mi place că oamenii, colegii din TVR, au opinii politice de o parte sau de alta. Noi trebuie să fim imparţiali, ca jurnalişti, toţi jurnaliştii, dar în special cei de la Televiziunea publică”.

„Asta nu e reflectat pe post. Consider că ştirile de la TVR sunt cele mai corecte, îmi plac ştirile de la TVR, dar opţiunile pe care le exprimă în mediul online fac parte din statutul jurnalistului TVR şi atunci, personal, nu sunt de acord ca jurnaliştii, oriunde ar lucra, să îşi exprime poziţia politică. Ei trebuie să fie imparţiali”, a adăugat Gradea, care a precizat că ea nu are nicio legătură cu politicul, dimpotrivă.

„Sunt un profesionist, o spun fără modestie”, a subliniat Gradea.

Ea a menţionat că ar dori să nu mai existe emisiuni cu rating zero difuzate de TVR.

„Nu aş vrea să decid eliminarea lor până când nu identificăm care sunt problemele cu acele emisiuni. Sunt emisiuni care au rating foarte scăzut, aproape de zero, şi asta nu trebuie să se mai întâmple. Când ai rating aproape de zero înseamnă că nu se uită nimeni la tine, sau eventual doar membrii familiei”, a mai spus Gradea.

 

UPDATE 14:40 Plenul comun al Senatului şi Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, cu majoritate, fiind contabilizate 24 de voturi „împotrivă”, numirea Doinei Gradea în funcţia de director general interimar al TVR.

Anterior, candidatura Doinei Gradea a fost avizată favorabil, cu unanimitate, de către Comisiile reunite de Cultură.

Raportul de activitate al SRTV pe 2016 a fost respins, tot miercuri, de plenul reunit, cu 203 voturilor „împotrivă” şi 74 de voturi „pentru”, fapt care a atras după sine demiterea Consiliului de Administraţie.

Doina Gradea a fost membră din partea PSD în Consiliul de Administraţie al TVR care a fost demis miercuri.

UPDATE 14.10 Georgică Severin, votat preşedinte al CA al SRR de plenul reunit

Plenul comun al Senatului şi Camerei Deputaţilor au votat, miercuri, cu 233 de voturi „pentru" şi 24 de voturi „împotrivă”, numirea lui Georgică Severin în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Votul a fost secret, cu bile.

Anterior, candidatura lui Severin a fost avizată favorabil, cu unanimitate, de către Comisiile reunite de Cultură.

Plenul Parlamentului a desemnat, miercuri, membrii Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, din rândul acestora făcând parte şi fostul senator PSD Georgică Severin, cel care a îndeplinit funcţia de director interimar al instituţiei, din luna aprilie până în prezent.

Din rândul membrilor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune fac parte: Georgică Severin, Ruxandra Ileana Săraru, Bogdan Nicolae Niculescu Duvăz, Cristian George Teodorescu, Alexandru Iulian Muraru, Radu Alexandru Feldman, Angelo Nicolae Mitchievici, Andras Istvan Demeter, Maria Ţoghină, Adrian Valentin Moise, Gabriel George Bassarabescu, Milan Miroslav Manzura.

--------------------------------------------------

Raportul de activitate al SRTV pe 2016 a fost respins, miercuri, de plenul reunit, cu 203 voturilor „împotrivă” şi 74 de voturi „pentru”, fapt care a atras după sine demiterea Consiliului de Administraţie.

Comisiile de Cultură ale celor două Camere se vor reuni, după votul de respingere al Raportului, pentru a o audia pe Doina Gradea, propusă director interimar al TVR, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Preşedintele interimar al SRTv, Irina Radu, a precizat, săptămâna trecută, la şedinţa comună a comisiilor de cultură, care au dat aviz negativ Raportului instituţiei pe anul 2016, că în opinia sa s-a făcut faţă onorabil în acel an, în care datoriile TVR ajunseseră la suma de 150 de milioane de euro.

„A fost un an foarte greu (2016, n.r.) (...) Vorbim de acest raport în situaţia în care a fost ultimul an cu finanţare din taxa TV, a fost un an în care datoriile SRTv ajunseseră la circa 150 de milioane de euro, a fost un an în care au fost probleme foarte mari cu banii de producţie, cu lipsa finanţării pentru emisiuni, dar cu toate acestea cred că am făcut faţă onorabil”, a menţionat Irina Radu.

Potrivit acesteia, în 2015 s-a pornit „cu o televiziune distrusă, cu ştiri care se ratau, cu nenorociri care la TVR nu apăreau”.

Pe de altă parte, preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Radu Preda, a arătat că cifrele din Raportul pe 2016 nu arătau foarte bine.

„Dincolo de avizul negativ care s-a primit aici, Raportul a întrunit aviz negativ şi la Comisiile de buget. Aşteptările noastre, cel puţin în plan managerial, de la conducerea Televiziunii Române erau altele, cu atât mai mult cu cât se fac eforturi ca de la bugetul de stat să se asigure sursele de finanţare sustenabile. Aşteptăm acum ca o conducere nouă să ducă TVR la un standard al calităţii emisiunilor de aşa manieră încât să obţină un vot în unanimitate pozitiv în şedinţele reunite ale Parlamentului. Deocamdată aceste standarde nu au fost întrunite”, a spus Radu Preda.

Parlamentul a votat noul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune

Plenul Parlamentului a desemnat, miercuri, membrii Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, din rândul acestora făcând parte şi fostul senator PSD Georgică Severin, cel care a îndeplinit funcţia de director interimar al instituţiei, din luna aprilie până în prezent.

Noul CA al SRR a fost votat cu 310 de voturi “pentru” şi 11 “împotrivă”.

Din rândul membrilor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune fac parte: Georgică Severin, Ruxandra Ileana Săraru, Bogdan Nicolae Niculescu Duvăz, Cristian George Teodorescu, Alexandru Iulian Muraru, Radu Alexandru Feldman, Angelo Nicolae Mitchievici, Andras Istvan Demeter, Maria Ţoghină, Adrian Valentin Moise, Gabriel George Bassarabescu, Milan Miroslav Manzura.

Membrii CA al SRR vor depune jurământul în plenul reunit al Parlamentului, după anunţarea rezultatului.

Georgică Severin a fost votat în luna aprilie în funcţia de director interimar al SRR, durata interimatului neputând fi mai mare de şase luni.

Numirea lui Severin la conducerea interimară a SRR s-a făcut în contextul în care penul reunit al Parlamentului a respins rapoartele de activitatea ale Societăţii Române de Radiodifuziune pentru anii 2015 şi 2016, ceea a atras demiterea lui Ovidiu Miculescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici