Conducerea TVR a revocat decizia privind reducerea timpului de lucru şi a salariilor angajaţilor

Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a revocat, miercuri, decizia sa recentă prin care timpul de lucru al angajaţilor instituţiei trebuia să fie redus de la 5 la 4 zile pe săptămână şi, în consecinţă, salariile urmau să fie reduse cu aproximativ 20%.

Urmărește
900 afișări
Imaginea articolului Conducerea TVR a revocat decizia privind reducerea timpului de lucru şi a salariilor angajaţilor

Conducerea TVR a revocat decizia privind reducerea timpului de lucru şi a salariilor angajaţilor (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Astfel, membrii CA al SRTv au anulat una dintre propriile decizii pe care o luaseră în şedinţa din 28 iulie, după cum au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, mai multe surse din Televiziunea Română.

Pe de altă parte, decizia a fost luată pe fondul protestelor angajaţilor TVR. Peste 300 de angajaţi ai Televiziunii Române s-au strâns din nou, miercuri, începând cu ora 11.00, în curtea televiziunii publice, au precizat sursele citate.

Angajaţii TVR sunt îngrijoraţi de situaţia instituţiei şi de deciziile din 28 iulie ale CA al SRTv, care prevedeau atât reducerea timpului de lucru şi, implicit, a salariilor angajaţilor, cât şi începerea discuţiilor în vederea concedierilor colective.

Măsura privind reducerea timpului de lucru al angajaţilor TVR şi a salariilor acestora ar fi trebuit implementată de la 1 august, după cum a decis iniţial CA al TVR, însă, potrivit mai multor surse, acest lucru nu era posibil, având în vedere că nu au fost parcurse toate procedurile necesare în acest sens.

În cazul restructurării de personal, nu a fost stabilit câte persoane ar urma să fie concediate.

Aceste măsuri au fost luate iniţial de CA al TVR în contextul în care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat, pe 20 iulie, conturile SRTv, având în vedere datoriile pe care Televiziunea Română le are la bugetul de stat. Pe 30 iulie, ANAF a ridicat poprirea pe conturile Televiziunii Române, în urma achitării datoriei scadente de 10,3 milioane de lei către bugetul de stat. Însă, în acest moment, datoria fiscală totală a TVR se ridică la aproximativ 457 de milioane de lei.

Proteste spontane ale unor angajaţi ai TVR s-au desfăşurat în mai multe rânduri în ultimele săptămâni, în curtea televiziunii publice.

Pe de altă parte, Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a declarat, într-o "Ediţie specială", difuzată joi seară la TVR 1, că Victor Ponta este cel mai ostil premier faţă de TVR, precizând că măsurile pentru salvarea televiziunii publice, precum indexarea taxei TV, scăderea TVA şi amnistia fiscală, "stau în pixul" şefului Guvernului.

Stelian Tănase a vorbit şi despre planul de restructurare care va continua în TVR şi care ar putea să implice şi concedieri, însă nu în acest an.

"Noi nu am discutat acum de concedieri la CA şi nici nu vom discuta în perioada următoare, cel puţin până la sfârşitul acestui an", a spus Tănase. El a precizat, însă, că se plimbă foarte mulţi prin curtea TVR "fără să aibă obiectul muncii". "Câţi sunt rude în Televiziunea Română? (...) Eu cred că, din 2.500, o mie jumătate sunt rude între ei. Asta nu e o instituţie, e un trib", a spus Tănase. El a mai afirmat că nu a dat până în prezent afară pe nimeni din TVR, pentru că nu a putut să facă acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici