Conducerea TVR, la un pas de a fi DEMISĂ. Raportul SRTv pe anul 2016, avizat negativ de către Comisiile de cultură/ Ce spune Irina Radu despre nivelul datoriilor

Comisiile reunite de cultură din Senat şi Camera Deputaţilor au avizat negativ, marţi, Raportul de activitate al SRTv pe anul 2016, cu 17 voturi „pentru” respingere, un vot „împotrivă” şi 2 abţineri. Preşedintele interimar al SRTv, Irina Radu, a precizat în cadrul şedinţei că în opinia sa s-a făcut faţă onorabil în acel an, în care datoriile TVR ajunseseră la suma de 150 de milioane de euro.

Urmărește
960 afișări
Imaginea articolului Conducerea TVR, la un pas de a fi DEMISĂ. Raportul SRTv pe anul 2016, avizat negativ de către Comisiile de cultură/ Ce spune Irina Radu despre nivelul datoriilor

Raportul SRTv pe anul 2016, avizat negativ de către Comisiile reunite de cultură

Raportul de activitate pe anul 2016 al SRTv nu figura iniţial pe ordinea de zi a şedinţei comisiilor reunite, dar a fost introdus la propunerea preşedintelui Comisiei de cultură din Senat, Radu Preda.

Membrii PNL din cele două comisii parlamentare au protestat faţă de introducerea acestui punct pe ordinea de zi şi s-au retras de la lucrări.

Raportul cu avizul negativ ar putea intra pe ordinea de zi a plenului reunit de miercuri. Dacă plenul adoptă raportul negativ, Consiliul de administraţie al televiziunii publice este demis în bloc.

Irina Radu: Am făcut faţă onorabil în 2016; datoriile TVR ajunseseră la 150 de milioane euro

Preşedintele interimar al SRTv, Irina Radu, a precizat, marţi, la şedinţa comună a comisiilor de cultură, care au dat aviz negativ Raportului instituţiei pe anul 2016, că în opinia sa s-a făcut faţă onorabil în acel an, în care datoriile TVR ajunseseră la suma de 150 de milioane de euro.

„A fost un an foarte greu (2016, n.r.) (...) Vorbim de acest raport în situaţia în care a fost ultimul an cu finanţare din taxa TV, a fost un an în care datoriile SRTv ajunseseră la circa 150 de milioane de euro, a fost un an în care au fost probleme foarte mari cu banii de producţie, cu lipsa finanţării pentru emisiuni, dar cu toate acestea cred că am făcut faţă onorabil”, a menţionat Irina Radu.

Potrivit acesteia, în 2015 s-a pornit „cu o televiziune distrusă, cu ştiri care se ratau, cu nenorociri care la TVR nu apăreau”.

„Cred că am reparat aceste lucruri, am ajuns la un echilibru, asta arată şi sondajele de opinie şi rezultatele cercetărilor noastre. În anul 2016 TVR a încheiat financiar pe plus”, a adăugat Irina Radu.

Pe de altă parte, preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Radu Preda, a arătat că cifrele din Raportul pe 2016 nu arătau foarte bine.

„Dincolo de avizul negativ care s-a primit aici, Raportul a întrunit aviz negativ şi la Comisiile de buget. Aşteptările noastre, cel puţin în plan managerial, de la conducerea Televiziunii Române erau altele, cu atât mai mult cu cât se fac eforturi ca de la bugetul de stat să se asigure sursele de finanţare sustenabile. Aşteptăm acum ca o conducere nouă să ducă TVR la un standard al calităţii emisiunilor de aşa manieră încât să obţină un vot în unanimitate pozitiv în şedinţele reunite ale Parlamentului. Deocamdată aceste standarde nu au fost întrunite”, a spus Radu Preda.

Comisiile reunite de cultură din Senat şi Camera Deputaţilor au avizat negativ, marţi, Raportul de activitate al SRTv pe anul 2016, cu 17 voturi „pentru” respingere, un vot „împotrivă” şi 2 abţineri.

Raportul cu avizul negativ ar putea intra pe ordinea de zi a plenului reunit de miercuri. Dacă plenul adoptă raportul negativ, Consiliul de administraţie al televiziunii publice este demis în bloc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici