- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (15.03.2012, 18:16)
Conferinţa internaţională "Teatrul în comunicarea socială", între 22 - 26 martie, la Bucureşti
Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale" Bucureşti organizează, în perioada 22 - 26 martie, la Sala Atelier din Capitală, conferinţa internaţională cu tema "Teatrul în comunicarea socială", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
268 afișări
Conferinţa se desfăşoară în cadrul proiectului "Competenţe în comunicare - performanţă în educaţie", proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013.
Conferinţa "Teatrul în comunicarea socială" are ca obiective: prezentarea unor experienţe semnificative din tendinţele contemporane de utilizare a teatrului în educaţie şi a teatrului pentru construcţie comunitară, cu aportul unor personalităţi internaţionale ale domeniului, crearea unei platforme pentru diseminarea metodelor şi tehnicilor specifice teatrului în educaţie şi teatrului comunitar, deschiderea învăţământului teatral spre zone de necesitate stringentă pentru educaţia mentalităţilor privind participarea activă a artistului în societate, integrarea metodelor de educaţie din domeniul artelor spectacolului în programe şi strategii specifice educaţiei pentru comunicarea socială.
În cadrul conferinţei vor fi prezentate rezultatele studiului diagnoză privind aspecte ale comunicării profesor - elev realizat la nivelul celor trei regiuni de dezvoltare a proiectului (Bucureşti Ilfov, Nord-Est şi Nord-Vest), dar şi cele mai noi metode şi procedee privind teatrul pentru educaţie şi teatrul comunitar şi participativ. Scopul studiului diagnoză a fost de a investiga aspectele care constituie bariere în procesul de învăţare, precum şi percepţia profesorilor, elevilor şi părinţilor asupra a ceea ce este un bun profesor cu scopul de a identifica acele abilităţi care fac diferenţa, din punctul de vedere al elevilor, dar şi al profesorilor, între un cadru didactic competent şi unul ineficient.
Pornind de la rezultatele acestui studiu se va discuta programul de formare pilot realizat deja în cadrul proiectului şi vor fi prezentate cele mai moderne metode şi procedee privind teatrul pentru educaţie şi teatrul comunitar şi participativ, metode ce vor fi folosite în cadrul sesiunilor de formare derulate în proiect.
Evenimentul se adresează profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului, care dezvoltă în instituţii teatrale sau sistem independent programe de educaţie prin teatru şi programe construite pentru comunităţi specific, studenţilor şi profesorilor, factorilor decizionali pentru finanţarea proiectelor de educaţie teatrală şi de intervenţie cultural-educaţională în comunităţi.
Printre invitaţii de marcă ai evenimentului se numără Sylvia Rotten - Teatrul Vienez pentru Copii, Profesor Chrissie Tiller - Goldsmiths University Londra, Marea Britanie, Lynne Gagliano - Royal Court Theatre Londra, Marea Britanie, Jonathan Peterbridge - London Bubble Theatre Company, Londra, Marea Britanie, Geoff Korf - Cornerstone Theatre Company, Los Angeles, Statele Unite ale Americii.
Board-ul conferinţei este format din: dramaturgul şi regizorul Bogdan Georgescu (doctorand), dramaturgul Mihaela Michailov (doctorand), Ioana Moldovan (doctorand), conferenţiar universitar doctor Nicolae Mandea, decanul Facultăţii de Teatru.
Evenimentul va include şi două spectacole de teatru cu scop educativ "Copii răi", scenariul Mihaela Michailov, regia Alex Mihăescu (producţie teatrul Luni de la Green Hours) şi spectacolul de teatru comunitar şi Artă Activă "Fără sprijin" al comunităţii Rahova-Uranus Bucureşti. Ambele spectacole vor fi găzduite de Sala Atelier din strada Matei Voievod, numerele 75-77, sector 2, Bucureşti.
Mai multe informaţii despre conferinţă pot fi găsite pe site-ul www.edutheatre.eu.
Proiectul "Competenţe în comunicare - performanţă în educaţie" este derulat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" Bucureşti, în parteneriat cu Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a SNSPA Bucureşti, Facultatea de Psihologie a Universitaţii Babeş - Bolyai din Cluj şi Facultatea de Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Al. I. Cuza Iaşi. Directorul de comunicare al proiectului este Cristina Trepcea, care aduce în proiectul "Competenţe în comunicare - performanţă în educaţie" şi experienţa sa de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi de -6 grade și NINSORI viscolite în București. Pe ce dată vine iarna
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:33
„Ne uităm în oglindă şi ne vedem frumoşi". Radiografia făcută de Marcel Ciolacu la Congresul PSD
-
astăzi, 12:12
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1075. Ucraina şi Rusia se acuză reciproc pentru un atac mortal asupra unui internat din regiunea Kursk / Zelenski condamnă presupusul atac rusesc în regiunea Kursk: „Au ucis sirieni în acelaşi mod” / Zelenski: Aderarea Ucrainei la NATO este cea mai „ieftină” garanţie de securitate şi o „victorie” pentru Trump