- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (02.09.2008, 16:36)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coranul, prezentat într-un documentar de National Geographic Channel
Postul de televiziune National Geographic Channel difuzează, pe 21 septembrie, de la ora 21.00, un documentar cu durata de două ore despre Coran, cartea sfântă a islamului, documentar care analizează viaţa sfântă a musulmanilor, influenţată de variatele interpretări ale cărţii sfinte.
Urmărește
1685 afișări
Coranul, prezentat într-un documentar de National Geographic Channel
Documentarul "Coran", difuzat de National Geographic Channel, analizează viaţa musulmanilor influenţată de variatele interpretări ale cărţii sfinte – de la ayatollahi şi mari imami până la simpli fermieri, de la femei în funcţii cu putere la cele care trăiesc ascunse sub văl.
Astfel, folosind mărturii la persoana întâi pentru a prezenta o perspectivă pătrunzătoare a Coranului, a istoriei turbulente a lumii islamice şi a ceea ce aduce viitorul, documentarul include imagini istorice şi interviuri rar difuzate cu lideri musulmani, experţi, cercetători şi activişti religioşi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Coranul a devenit cel mai influent text ideologic din lume.
Mulsulmanii îl consideră cuvântul lui Allah, aşa cum a fost el transmis profetului Mohamed acum aproape 1500 de ani.
Însă, în sânul acestei comunităţi de credincioşi, există diferenţe profunde cu privire la practicile religioase, la statutul femeii, atitudinile faţă de pace, violenţă, pedeapsă şi iertare.
Islamul este a doua religie ca răspândire mondială, după creştinism, având peste un miliard de adepţi din toate colţurile lumii.
Cu toate acestea, în cadrul acestui univers al credinţei, există diferenţe profunde în privinţa tratamentului femeilor şi al practicilor etice.
Anumite regimuri musulmane interzic educarea femeilor şi dreptul lor la vot sau la şofat. Totuşi, în alte state islamice, femeile conduc partide politice şi chiar devin şefi de stat.
În unele locuri, execuţii prin lovire cu pietre, spânzurare şi decapitare sunt realizate în public. În altele, pedeapsa cu moartea a fost abolită.
"Coran" aminteşte, totodată, de vremurile strălucite ale civilizaţiei islamice, când cartea sfântă a inspirat valori precum libertatea şi toleranţa, conturând o cultură a minţilor luminate ce a dus la progrese uimitoare în arhitectură, matematică, ştiinţă şi filosofie, în timp ce Europa era cufundată în întunecatul Ev Mediu.
Documentarul "Coran" este produs de Juniper Communications Ltd..Producător, iar regia şi scenariul documentarului poartă semnătura lui Antony Thomas.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe