- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (20.12.2016, 06:30)
- Departamentul Cultură Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Corina Şuteu, al 24-lea ministru al Culturii în 27 de ani. Bilanţul activităţii
Corina Şuteu a prezentat, luni, bilanţul celor 7 luni de mandat la Ministerul Culturii. Printre temele abordate: Legea cinematografiei, tezele patrimoniului, Roşia Montană pe lista UNESCO, ”Cuminţenia Pământului”, controversele de la Operă, Muzeul Ţăranului, Muzeul de Istorie a României.
Urmărește
322 afișări
Corina Şuteu, al 24-lea ministru al Culturii în 27 de ani. Bilanţul activităţii (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)
Ideile principale prezentate în conferinţa de presă a ministrului Culturii Corina Şuteu din 19 decembrie 2016:
1. Domeniul predilect de acţiune al ministrului: politicile culturale în cinematografie. România nu are o industrie, adică ”acele instituţii care fac un artist să funcţioneze bine cu talentul pe care îl are”. Legea cinematografiei a fost adoptată de Guvern în luna noiembrie, prin ordonanţă de urgenţă.
2. Aprobarea de către Guvern a tezelor patrimoniului. ”O lege în acest sens ar fi fundamentală, ca o biblie, pe baza căreia se va îngriji patrimoniul”, a punctat ministrul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
3. În privinţa finalizării dosarului pentru înscrierea Roşiei Montane pe lista patrimoniului mondial UNESCO, Corina Şuteu a declarat ”Ministerul Culturii a făcut toate demersurile necesare. Acum aşteptăm asumarea de guvern a depunerii”.
4. Ministrul a arătat că procedurile privind achiziţia sculpturii ”Cuminţenia Pământului” sunt stagnante. Ea şi-a exprimat speranţa că opera de artă a lui Constantin Brâncuşi va fi în cele din urmă achiziţionată de statul român.
5. Concursurile organizate pentru conducerea unora dintre instituţiile aflate în subordinea ministerului. Pentru Muzeul Naţional al Ţăranului Român au fost organizate nu mai puţin de 3 concursuri. ”Liliana Passima este interimar, deşi a câştigat al treilea concurs, pentru că atât Vintilă Mihăilescu, cât şi Virgil Niţulescu s-au gândit să dea în judecată ministerul după primele două concursuri. Conştiinţa mea este curată. O instituţie trebuie condusă după principii etice”, a adăugat ministrul. Legat de concursul organizat pentru managementul Muzeului Naţional de Istorie a României. ”Ambii concurenţi au fost nemulţumiţi. Eu consider că am făcut aşa cum trebuie”.
6. Concursul privind programul CultIn a fost reluat, motivul fiind că, la Ministerul Culturii, nu există înscris şi definit termenul de ”industrii creative”.
7. Opera Naţională Bucureşti: ”Am reuşit separarea ONB de Teatrul Naţional de Operetă, care trebuie să îşi găsească acum sediu. ”Criza a fost bine ţinută în frâu de actualul manager interimar. Acolo sunt probleme de personal, reorganizare, repertoriu. Opera trebuie să se reinventeze”, a mai declarat Şuteu.
Secretar de stat la Ministerul Culturii în mandatul Vlad Alexandrescu, Corina Şuteu devine pe 4 mai 2016 ministru. Ca formaţie profesională, manager cultural, Corina Şuteu a fost director ICRNew York în perioada 2006 - 2012.
Citeşte şi: Prima emisiune a staţiei experimentale de televiziune Bucureşti a avut loc la 21 august 1955
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe