- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (22.08.2016, 13:02)
- Letitia Provian
Video Corpul neînsufleţit al regretatului actor Marin Moraru, depus în foaierul Teatrului Naţional. Cei care doresc îi pot aduce un ultim omagiu pe 24 august - VIDEO
Corpul neînsufleţit al regretatului actor Marin Moraru, care a decedat duminică, la Spitalul Elias, la vârsta de 79 de ani, va fi depus marţi seară, 23 august, la biserica Sfântul Gheorghe, iar pe 24 august, între orele 10-13 în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional, au anunţat reprezentanţii TNB.
Urmărește
2051 afișări
Actorul Marin Moraru s-a stins din viaţă, duminică, la Spitalul Elias, la vârsta de 79 de ani, acesta fiind internat la spital în urmă cu zece zile.
„Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti anunţă cu imensă tristeţe despărţirea de unul dintre cei mai mari actori români din ultima jumătate de veac – Marin Moraru.
Absolvent al IATC în anul 1961 la clasa eminentei profesoare Dina Cocea, a interpretat zeci de roluri de neuitat, adevărate bijuterii, în teatru, film şi televiziune. Lasă în urma lui o mare lecţie de iubire. Pentru artă. Pentru oameni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Dumnezeu să-i hărăzească pacea sufletească ce o merită! Suntem alături de draga lui soţie Lucia Popescu Moraru în această grea încercare.”, au transmis reprezentanţii TNB într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.
Cei care l-au iubit şi admirat îi pot aduce un ultim omagiu începând din seara zilei de marţi 23 august 2016 la biserica Sfântul Gheorghe şi miercuri 24 august 2016, între orele 10 – 13, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional, mai precizează instituţia de cultură.
Înmormântarea marelui actor va avea loc miercuri, la cimitirul Bellu.
Marin Moraru s-a născut la data de 31 ianuarie 1937 în Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale” în anul 1961, iar după absolvirea facultăţii, a activat ca actor pe scenele de la Teatrul Tineretului (1961-1964), apoi la Teatrul de Comedie (1965-1968), Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” (1968-1971) şi la Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale” (1971-1974).
În anul 1980 s-a reîntors la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”.
Cariera în film şi-a început-o în 1966, cu ”Haiducii”, alături de Ion Besoiu, Toma Caragiu, Amza Pellea şi Colea Răutu. Actorul a devenit foarte popular în România anilor '70 şi '80, când a avut roluri importante în filme regizate de Manole Marcus (”Actorul şi sălbaticii”), Dan Piţa (”Concurs”, ”Faleze de nisip”, ”Filip cel bun”), Mircea Drăgan (”Chiriţa în Iaşi”) sau Horea Popescu (”Cuibul de viespi”).
Din 1971, Marin Moraru a jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, având în paralel roluri în peste 20 de filme.
Timp de şase ani, a predat actoria la IATC, carieră pe care a abandonat-o în 1980 pentru a se dedica în totalitate celei de la TNB - unde din 2002 a fost societar de onoare - şi de pe marele ecran.
În 2002, Marin Moraru a apărut, alături de Mathieu Kassovitz, Marcel Iureş şi Horaţiu Mălăele în producţia lui Costa Gavras, ”Amen”, care a intrat în competiţia pentru Ursul de Aur la Berlin şi a câştigat premiul César pentru scenariu. În 2009, actorul a fost recompensat cu Premiul Gopo pentru întreaga carieră, primind astfel recunoaşterea industriei cinematografice din România.
Marin Moraru a primit mai multe distincţii pentru întreaga activitate şi a ajucat în zeci de piese de teatru şi filme celebre. Actorul nu mai juca de un an de zile pe scena de teatru.
În iunie 2012, actorul a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Bucureşti. Acesta a primit şi premiul de excelenţă la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) din 2015.
Citeşte şi: Marin Moraru - Chipul de copil al comediei. ”Omul acesta nu făcea zgomot. De ce l-a văzut moartea? ” - VIDEO
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Orașul din România în care va ninge 3 zile neîncetat, începând chiar de astăzi. Prognoza meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe