Crasnea: Ai noştri ar trebui să se molipsească de bunul-simţ al ambasadorului SUA, când judecă presa

Preşedinta Clubului Român de Presă (CRP), Indira Crasnea, a declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX, că remarcile ambasadorului SUA Mark Gitenstein referitoare la presa din România sunt "corecte, realiste şi de un bun-simţ" de care ar trebui "să se molipsească" şi unele oficialităţi române.

Urmărește
46 afișări
Imaginea articolului Crasnea: Ai noştri ar trebui să se molipsească de bunul-simţ al ambasadorului SUA, când judecă presa

Crasnea: Ai noştri ar trebui să se molipsească de bunul-simţ al ambasadorului SUA, când judecă presa (Imagine: Mediafax Foto)

"Ambasadorul american ne spune simplu şi sobru că presa este făcută de oameni, nu de roboţei şi că interesele patronilor din mass-media nu sunt trase la indigo. Ne mai spune, în subtext, că uneori factorul subiectiv, poate păşi peste graniţele acceptate, dar asta se întâmplă şi dincolo de Ocean. În fond, sunt aprecieri şi remarci corecte, realiste, de bun-simţ, de care ar trebui să se molipsească şi unii dintre oficialii noştri când judecă presa românească", a spus Indira Crasnea.

Preşedinta CRP a mai afirmat că nu trebuie acceptată "ca o fatalitate" includerea unor practici de presă printre vulnerabilităţile din Strategia naţională de apărare.

"Dimpotrivă, această decizie, Dumnezeu ştie din mintea şi hotărârea cui a fost trecută, nefericit, în acel document, trebuie demontată. M-am săturat ca unii, care întreţin angoasele faţă de presă în stratosfera puterii să pună toată presa în aceeaşi oală, doar pentru că au poliţe de plătit unora dintre noi. Înseamnă că nu au inteligenţa dialogului şi preferă să fluture bâta", a mai declarat, pentru MEDIAFAX, Indira Crasnea.

Ambasadorul SUA la Bucureşti Mark Gitenstein afirmă, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că presa din România e adesea subiectivă, iar patronii au propriile interese, copiind "destul de bine" situaţia din SUA iar despre includerea media în Strategia de apărare spune că depinde care vor fi consecinţele.

"Părerea mea este că presa din România nu diferă de presa din Statele Unite şi în multe cazuri este subiectivă. Finanţatorii instituţiilor de presă au propriile interese. Şi în Statele Unite este la fel. E suficient să te uiţi la posturi precum MSNBC şi Fox News şi vei vedea acelaşi lucru. Copiaţi destul de bine situaţia din Statele Unite", declară diplomatul.

El crede că soluţia este "ca media să relateze cazurile de abuz al statului asupra unei instituţii de presă sau al unor instituţii de presă asupra concurenţei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici