- Home
- Cultură-Media
- GOTEBORG, (21.01.2011, 16:58)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cristi Puiu, Alexandru Solomon şi Marian Crişan, la Festivalul Internaţional de Film de la Göteborg
Regizorii Cristi Puiu, Alexandru Solomon, Marian Crişan şi Bogdan George Apetri vor susţine seminarii la Festivalul Internaţional de Film de la Göteborg, care dedică în acest an o secţiune focus României, organizată de Institutul Cultural Român de la Stockholm, potrivit unui comunicat.
Urmărește
57 afișări
Cristi Puiu (Foto), Alexandru Solomon şi Marian Crişan, la Festivalul Internaţional de Film de la Göteborg (Imagine: Mediafax Foto)
Festivalul Internaţional de Film de la Göteborg va avea loc în perioada 28 ianuarie - 7 februarie.
Personalităţi din lumea filmului din România şi din Suedia, cum ar fi regizorii Cristi Puiu, Marian Crişan, Alexandru Solomon, Bogdan George Apetri, Erik Gandini, precum şi jurnaliştii Adina Brădeanu, Hynek Pallas, Annika Gustafsson şi Nils Petter Sundgren vor susţine seminarii la ediţia de anul acesta a festivalului, în cadrul căreia va fi prezentată o selecţie de filme româneşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Un seminar aparte îi este dedicat regizorului de origine română Mihail Livadă (1908 - 1992), care a trăit cea mai mare parte a vieţii în Suedia şi care este considerat drept unul dintre fondatorii filmului experimental din această ţară. Despre el vor vorbi scriitorii Birgitta Holm şi Lasse Söderberg, profesorul universitar John Sundholm şi Nils Petter Sundgren. Sanjin Pejkovic, doctorand în teoria filmului la Universitatea din Lund, va susţine două seminarii, primul despre evoluţia valului de film românesc şi al doilea despre memoria colectivă şi modul în care istoria este redată prin intermediul filmului.
Secţiunea-focus dedicată cinematografiei române la Festivalul de la Göteborg va cuprinde diverse filme, de la premiere ale anului trecut la pelicule de referinţă dinainte de 1989.
Astfel, vor fi prezentate "Aurora", de Cristi Puiu, "Marţi, după Crăciun", de Radu Muntean, "Periferic", de Bogdan George Apetri, "Morgen", de Marian Crişan, "Principii de viaţă", de Constantin Popescu, şi "Kapitalism - Reţeta noastră secretă", de Alexandru Solomon.
Din cinematografia de dinainte de 1989 au fost selectate "Reconstituirea", de Lucian Pintilie (1968), "Nunta de piatră", de Mircea Veroiu şi Dan Piţa (1972), "Croaziera", de Mircea Daneliuc (1981), şi "Concurs", de Dan Piţa (1982).
La acestea se adaugă scurtmetrajele "Megatron", de Marian Crişan (2008), "Valuri", de Adrian Sitaru (2007), "Colivia", de Adrian Sitaru (2010), "Lampa cu căciulă", de Radu Jude (2006), "Troleibuzul 92", de Ştefan Constantinescu (2009) şi "Pentru el", de Stanca Radu (2009).
De asemenea, la festival, este programată o retrospectivă de filme experimentale semnate de Mihail Livadă (1908 - 1992). Selecţia cuprinde filme scurte realizate între anii 1950 şi 1967.
În continuarea Festivalului Internaţional de Film de la Göteborg, ICR Stockholm va organiza a cincea ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Stockholm, Malmö şi Lund.
Festivalul Internaţional de Film de la Göteborg, cel mai important eveniment cinematografic din ţările scandinave, cu o cifră anuală de 130.000 de spectatori, se va deschide cu filmul norvegian "King of Devil's Island", de Marius Holst, peliculă aflată în competiţia principală a evenimentului pentru premiul Dragon.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe