- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (09.03.2015, 21:16)
- Ana Obretin , Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cristian Mungiu - cea mai mare finanţare la concursul de proiecte CNC, de 1.910.000 lei. LISTA completă a proiectelor alese pentru finanţare
Cineastul Cristian Mungiu a obţinut cea mai mare finanţare, de 1.910.000 lei, la cea mai recentă ediţie a concursului de proiecte cinematografice organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), pentru titlul "Fotografii de familie"
Urmărește
1419 afișări
Cristian Mungiu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Pe locul al doilea în topul finanţărilor la sesiunea a II-a de concurs a CNC pe 2014 s-a clasat proiectul cinematografic "Povestea iubirii", de Radu Mihăileanu, (producător Libra Film Productions), cu un scenariu de Radu Mihăileanu şi Marcia Romano, care a primit suma de 1.300.000 de lei.
Locul al treilea i-a revenit lui Florin Şerban, cu proiectul "America", acesta primind de la CNC suma de 1.200.000 de lei. Proiectul "America" este produs de Early Bird, iar scenariul este semnat de cineast.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Proiectul "Never Let It Go", al lui Paul Negoescu, produs de Actoriedefilm.ro, a primit suma de 1.000.000 de lei, în timp ce "Pororoca", de Constantin Popescu, un proiect produs de Scharf Advertising, a câştigat suma de 950.000 de lei.
La secţiunea dedicată lungmetrajelor de debut, proiectul cinematografic "Firesc" (4 Proof Film), al lui Hadrian Marcu, a primit suma de 997.000 de lei, iar, pe locul al doilea, s-a clasat coproducţia "Soldaţii", un film de Ivana Mladenovic, care a primit suma de 860.000 de lei. Filmul este produs de Hi Film Productions.
De asemenea, Mehmet Can Mertoglu, care a participat cu scenariul pentru "Album", produs de Parada Film, a primit o finanţare de 543.000 de lei.
La secţiunea dedicată scurtmetrajelor, proiectul "Sânge din sângele meu", de Adrian Silişteanu, produs de 4 Proof Film, a obţinut suma de 116.000 de lei, "Cometa", de George Chiper-Lillemark, un proiect produs de De Film Production, a primit suma de 110.000 de lei, iar "Ceaţa", a lui Adrian Voicu, un proiect produs de Axel Film Echipamente, a obţinut 105.000 lei.
De asemenea, "Bancul de dorade", de Bogdan Mustaţă, produs de Axel Film Echipamente, a primit 100.000 de lei, "Prima lovitură", de Peter Kerek, un proiect produs de Saga Film, a obţinut suma de 89.000 de lei, iar "Cap şi pajură", de Nicolae Constantin Tănase, a primit suma de 80.000 de lei, proiectul fiind produs de 4 Proof Film.
În categoria dedicată documentarelor, "În căutarea tatălui pierdut" (Libra Film Productions), de Ionuţ Teianu, a primit suma de 790.800 de lei, "Distanţa dintre mine şi mine" (Hi Film Productions), de Mona Nicoară, a primit 350.000 de lei, iar "Comoara naivă" (Gheorghiţă SRL), de Moscu Copel, a primit 179.200 de lei.
În ceea ce priveşte categoria proiectelor de animaţie, la această ediţie a concursului CNC nu a fost alocată nicio sumă.
În categoria dedicată proiectelor în dezvoltare, cea mai mare sumă a fost obţinută de "Luna de miere" (Mobra Film), de Ioana Uricariu - 36.000 de lei, în timp ce "Gomera" (42 KM Film), de Corneliu Porumboiu, a primit 30.000 de lei, "Otto Barbarul" (Alien Film), cu un scenariu de Ruxandra Ghiţescu, a primit 25.000 de lei, "Mireasa mortului" (Gheorghita SRL), de Corneliu Gheorghiţă, a primit 14.500 de lei, iar "Rezerviştii" (Libra Film Productions), de Nae Caranfil, a primit 14.500 de lei.
La jumătatea lunii decembrie, Centrul Naţional al Cinematografiei a anunţat într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei, www.cnc.gov.ro, organizarea sesiunii a II-a a concursului de selecţie a proiectelor cinematografice în vederea acordării de credite financiare directe pentru producţia şi dezvoltarea filmelor.
Totalul fondului alocat pentru sesiunea a II-a a concursului de selecţie a proiectelor cinematografice din 2014 a fost de 12.000.000 de lei, conform unei hotărâri a Consiliului de Administraţie al CNC din data de 7 noiembrie 2014.
Astfel, 20% (2.400.000 lei) urma să fie alocat pentru filmele de lungmetraj de ficţiune debut, 5% (600.000 lei) pentru filmele de scurtmetraj de ficţiune, 11% (1.320.000 lei) pentru filmele documentare, 10% (1.200.000 lei) pentru filmele de animaţie, 53% (6.360.000 lei) pentru filmele de lungmetraj de ficţiune, iar 1% (120.000 lei) pentru dezvoltarea proiectelor de filme de lungmetraj ficţiune, documentare şi de animaţie.
Valoarea maximă a creditului direct pe care îl putea obţine un producător pentru unul sau mai multe proiecte declarate câştigătoare la concursul de selecţie sesiunea II/ 2014 era de 20% (respectiv 2.376.000 de lei) din creditul direct alocat pentru producţie.
Cineastul Călin Peter Netzer a obţinut cea mai mare finanţare, de 1.590.000 de lei, la prima sesiune a concursului de proiecte cinematografice pe 2014 organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), pentru titlul "Ana, mon amour". În urma unei contestaţii depuse de Călin Netzer, Ministerul Culturii (MC) a dispus suplimentarea acestei sume cu 1.380.000 de lei, potrivit cuantumului prevăzut de lege.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe