- Home
- Cultură-Media
- DOHA, (08.12.2014, 15:21)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cristian Mungiu şi Danis Tanovic, masterclass-uri la prima ediţie a Festivalului Qumra din Doha, Qatar
Cineaştii Cristian Mungiu şi Danis Tanovic se numără printre personalităţile din industria cinematografică ce vor susţine o serie de masterclass-uri la prima ediţie a Festivalului Qumra, organizat de Institutul de Film din Doha, Qatar.
Urmărește
81 afișări
Cristian Mungiu (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)
Institutul de Film din Doha a dezvăluit programul Festivalului Qumra, un eveniment iniţiat pentru încurajarea realizatorilor de film care se află la prima sau a doua peliculă din cariera lor. Evenimentul beneficiază de o abordare inovatoare, combinând ateliere de filme cu elementele unui festival, informează variety.com.
În centrul festivalului se vor afla masterclass-urile dedicate tinerilor realizatori de film, acestea urmând să fie susţinute de unii dintre cei mai importanţi cineaşti din lume.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
"Rezervaţi" pentru "Qumra Masters" sunt deja Abderrahmane Sissako, care a realizat "Timbuktu", câştigătorul premiului Palme d'Or Cristian Mungiu, premiat la Cannes pentru lungmetrajul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", regizorul Danis Tanovic, distins cu premiul Oscar, şi multipremiata actriţă iraniană Leila Hatami, care a jucat în lungmetrajul "A Separation".
Prima ediţie a Festivalului Qumra se va desfăşura între 6 şi 11 martie 2015, la Doha, la eveniment urmând să participe peste 60 de persoane din industria cinematografică.
"Vrem să fim siguri că aducem cei mai potriviţi oameni care să îi ajute să progreseze, indiferent dacă sunt finanţatori, agenţi de vânzări, consultanţi scenarişti, orice este nevoie pentru aceste proiecte", a declarat Fatma Al Remaihi, CEO al Institutului de Film din Doha.
Partea de festival a Qumra va consta în proiecţii cinematografice selectate în mare parte de membrii Qumra Masters. Totodată, fiecare film va fi urmat de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu participarea publicului, intrarea la evenimente fiind liberă.
Primele planuri pentru organizarea Qumra au fost anunţate în mai 2013, după ce Institutul de Film din Doha a încheiat colaborarea cu Festivalul Tribeca (New York), renunţând la Doha-Tribeca Festival.
Qumra este condus de o echipă a Institutului de Film din Doha, dar lucrează îndeaproape cu Festivalul de Film de la Sarajevo.
Se consideră că termenul arab "qumra" ar sta la baza cuvântului "cameră". Acesta a fost folosit de omul de ştiinţă, matematicianul şi astronomul Alhazen, a cărui cercetare în domeniul opticii a pus bazele principiilor camerei obscure.
Regizorul şi scenaristul Cristian Mungiu a câştigat trofeul Palme d'Or de la Cannes în 2007, cu filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", o dramă despre avorturile ilegale din perioada comunistă a ţării noastre. Cineastul român a revenit pe Croazetă în 2009, cu antologia de scurtmetraje "Amintiri din Epoca de Aur", care a rulat în secţiunea Un Certain Regard. Anul trecut, filmul "După dealuri", de Cristian Mungiu, a înregistrat o dublă victorie la Cannes: premiul pentru scenariu, obţinut de Mungiu, şi premiul pentru interpretare feminină, acordat ex-aequo actriţelor Cristina Flutur şi Cosmina Stratan. Cristian Mungiu a fost distins, în 2008, cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler de Guvernul francez.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe