- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (25.11.2015, 11:28)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cristina Iacob: "Poveste de dragoste" dă cel mai mare test în cinematografele româneşti - FOTO
Regizoarea Cristina Iacob este de părere că lungmetrajul "Poveste de dragoste", cu Dragoş Bucur şi Raluca Aprodu în rolurile principale, va da "cel mai mare test" în România, odată cu lansarea acestuia în cinematografe, vineri.
Urmărește
1081 afișări
Cristina Iacob
Despre film, care a avut premiera mondială în cadrul Festivalului de la Mons, regizoarea spune că a fost "bine primit", însă este de părere că în România acesta va da "cel mai mare test". "Este foarte greu să supravieţuim în această industrie, dacă nu sunt spectatori", a adăugat Iacob, care a mai afirmat că pregăteşte o altă poveste de dragoste, fără ca acest următor film să aibă legătură cu cel care se lansează vineri pe marile ecrane româneşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
"Eu m-am îndrăgostit în ajun de Crăciun şi e, cumva, povestea mea de dragoste", a spus regizoarea Cristina Iacob despre primul lungmetraj al său, care a fost filmat în perioada decembrie 2012 - februarie 2013 şi definitivat în noiembrie 2014.
În plus, scenariul, semnat de Cristina Iacob şi Dan Chiriac a cunoscut 21 de forme, după cum spune regizoarea. "După primele şapte drafturi, am început colaborarea cu Dan Chiriac, iar Mimi Brănescu ne-a ajutat, de asemenea. Problema este că începi să te îndrăgosteşti de ceea ce scrii şi nu mai poţi modifica. În final, am ajuns să avem 21 de variante", a mai spus Cristina Iacob.
Discutând despre cele mai grele momente din timpul producţiei, actorul Dragoş Bucur a mărturisit că cel mai dificil i-a fost să spună "te iubesc" în faţa camerelor de filmat. "Îmi place să spun despre mine că sunt un actor 'tehnic'. În rolurile pe care le-am făcut până acum am fost pus în diferite situaţii, însă mi s-au părut mai uşoare decât să spun 'te iubesc'. E ca şi cum te-ai dezbrăca în faţa publicului", a declarat acesta.
În ceea ce o priveşte pe Raluca Aprodu - interpreta rolului principal feminin - pentru ea, marea încercare din acest film au reprezentat-o repetiţiile, dar şi momentul în care a fost tunsă.
Lungmetrajul "Poveste de dragoste" vorbeşte despre iubirea dintre doi tineri artişti din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, în Braşov, Sebastian (Dragoş Bucur) şi Aprilia (Raluca Aprodu) încep o frumoasă poveste de dragoste. Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influenţă a trei bărbaţi cu personalităţi puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viaţa de adult şi alegerile unei inimi de copilă.
Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob şi Dan Chiriac. Imaginea îi aparţine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele, de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru şi Cătălin Cristuţiu, muzica originală aparţine HaHaHa Production, sunetul, lui Dragoş Stanomir, iar mixajul, lui Cristinel Şirli (Creative Sound).
"Poveste de dragoste" este produs de MediaPro Entertainment şi Zazu Film şi, potrivit declaraţiilor făcute de regizoare, bugetul acestuia a ajuns la aproximativ 600.000 de dolari.
Cristina Iacob este regizoare şi scenaristă, licenţiată în regie de film şi absolventă a unui masterat în cinematografie în cadrul London Film. Până în prezent, a regizat trei lungmetraje: "#Selfie" (cu Crina Semciuc şi Olimpia Melinte), "Poveste de dragoste" (cu Raluca Aprodu şi Dragoş Bucur) şi continuarea "#Selfie", "#Selfie 2", care a fost filmată anul acesta şi în prezent se află în postproducţie.
"#Selfie", în regia Cristinei Iacob, a fost lansat în cinematografe în 2014 şi a fost vizionat de peste 100.000 de spectatori.
Printre titlurile semnate de Cristina Iacob se numără şi "În film la Naşu'" - mediumetraj (2012), "Zestrea" - scurtmetraj (2011), "Mircea Veroiu" - documentar (2010) şi "Raport despre indiferenţă"- scurtmetraj (2010).
"Zestrea" a fost selecţionat la Cannes Short Film Corner, Festivalul Internaţional Dakino, Festivalul Internaţional de Film Cinemaiubit, Ruby Mountain Film Festival USA, unde a câştigat şi premiul pentru cel mai bun scurtmetraj studenţesc, iar "În film la Naşu'" a fost selecţionat în numeroase festivaluri internaţionale şi a obţinut premiul pentru pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la Eugene International Film Festival, în SUA.
Cristina Iacob este preşedintele Asociaţiei Scenariştilor Români (ASCER).
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: George Vintilă şi Lia Bugnar, printre susţinătorii filmului "Poveste de dragoste", de Cristina Iacob - FOTO, VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat