- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (07.08.2012, 16:56)
- Laura Mitran ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Criticul de artă Robert Hughes a murit la 74 de ani
Robert Hughes, unul dintre cei mai influenţi critici de artă şi, totodată, scriitor şi realizator de documentare, a murit luni, la New York, la vârsta de 74 de ani, în urma unei boli îndelungate.
Urmărește
142 afișări
Criticul de artă Robert Hughes a murit la 74 de ani
Hughes a adus o contribuţie majoră în artă şi în istoria Australiei, ţară al cărei cetăţean a rămas, deşi a emigrat în Europa în anii '60, asemenea unei întregi generaţii din care făcea parte, relatează bbc.co.uk.
Hughes a trăit o scurtă vreme în Italia, iar în 1965 s-a stabilit la Londra, unde a scris pentru Daily Telegraph, Spectator şi The Times. S-a mutat la New York în 1970, după ce a obţinut un post la revista Time, acolo devenind un influent critic de artă. De altfel, cotidianul The New York Times l-a descris la un moment dat drept "cel mai celebru critic de artă din lume".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
În 1980 a prezentat o viziune asupra dezvoltării artei de la impresionism, într-o celebră serie BBC - "The Shock of the New", iar în 1997 a realizat seria "American Visions" dedicată istoriei artei americane începând de la Revoluţie.
În 1987, şi-a publicat cartea "The Fatal Shore", un bestseller internaţional, ce prezintă condiţiile dure de viaţă ale condamnaţilor aduşi în Australia la începutul colonizării europene.
A fost numit Ofiţer al Ordinului Australiei şi ales, în urma unui sondaj al National Trust of Australia, printre cele 40 de "Comori naţionale în viaţă". În 1996, a devenit membru al Academiei Oscarurilor americane, iar în 2009 a câştigat un International Emmy pentru producţia TV "The Mona Lisa Curse", pentru Channel 4, din Marea Britanie.
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe