- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (23.03.2010, 15:13)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CRONOLOGIE: Operaţiunile Google pe piaţa din China
Google Inc. a decis să închidă versiunea chineză a motorului său de căutare şi a redirecţionat căutările către un site din Hong Kong, necenzurat, disponibil la google.com.hk, informează Reuters, care prezintă o cronologie a operaţiunilor companiei americane pe piaţa chineză.
Urmărește
66 afișări
CRONOLOGIE: Operaţiunile Google pe piaţa din China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
2000 - Google realizează o interfaţă în limba chineză pentru motorul său de căutare Google.com.
2002 - Google.com devine temporar indisponibil pentru utilizatorii chinezi, companii locale cu acelaşi profil de activitate fiind suspectate de interferenţe.
Iulie 2005 - Google îl angajează pe Lee Kai Fu, fost executiv al Microsoft, ca şef al diviziei din China. Microsoft dă în judecată Google pentru această iniţiativă, decalrând că, inevitabil, Lee va furniza informaţii private către Google. Cele două companii rivale au ajuns la o înţelegere în decembrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Ianuarie 2006 - Google lansează Google.cn în acord cu legile chineze şi cenzurează rezultatele căutărilor. La acel moment reprezentanţii Google au declarat că sunt interesaţi să contribuie pozitiv la dezvoltarea Chinei, respectând legislaţia locală.
August 2008 - Google lansează o paltformă de unde internauţii chinezi pot descărca gratuit muzică.
Martie 2009 - China blochează accesul la platforma video YouTube, deţinută de Google.
Iunie 2009 - Un oficial chinez acuză Google că răspândeşte conţinuturi obscene pe internet. Acuzaţiile au venit la o zi după ce Google.com, Gmail şi alte servicii ale Google au fost indisponibile pentru mulţi dintre utilizatorii din China.
Septembrie 2009 - Lee demisionează din funcţia de şef al diviziei Google China. Google îl desemnează pe John Liu, şeful departamentului de vânzări, pentru a prelua atribuţiile lui Lee.
Octombrie 2009 - Un grup de scriitori chinezi au acuzat Google de încălcarea drepturilor de autor, după ce compania americană a digitalizat mai multe volume chineze de literatură pentru a le publica pe platforma Google Books.
Ianuarie 2010 - Google anunţă că nu vrea să mai cenzureze rezultatele căutărilor efectuate pe motorul Google.cn şi amână lansarea a două modele ale telefonului Android pe piaţa din China.
Februarie 2010 - New York Times a publicat un material în care preciza că atacurile informatice asupra Google au fost conduse din două şcoli din China. Reprezentanţii celor două şcoli neagă orice implicare.
22 martie 2010 - Google Inc. anunţă că închide versiunea chineză a motorului său de căutare şi redirecţionarea căutările către un site din Hong Kong, necenzurat, disponibil la google.com.hk.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe