"Crulic-Drumul spre dincolo" a primit marele premiu al Uniunii Cineaştilor pe 2011. Lista completă a câştigătorilor

Filmul "Crulic- Drumul spre dincolo" de Anca Damian a primit marele premiu şi trofeul Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) pe anul 2011, distincţiile UCIN fiind decernate în cadrul unei gale, sâmbătă seară, la Cinema Studio din Capitală.

Urmărește
577 afișări
Imaginea articolului "Crulic-Drumul spre dincolo" a primit marele premiu al Uniunii Cineaştilor pe 2011. Lista completă a câştigătorilor

"Crulic-Drumul spre dincolo" a primit marele premiu al Uniunii Cineaştilor pe 2011. Lista completă a câştigătorilor

Premiul special al juriului a revenit filmului "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" de Adrian Sitaru, în timp ce premiul pentru regie i-a fost acordat lui Constantin Popescu pentru filmul "Principii de viaţă".

Regizorul Bogdan George Apetri a câştigat premiul Opera Prima pentru filmul "Periferic", în timp ce premiul "Tânără Speranţă" le-a fost acordat actorilor Corneliu Ulici şi Dragoş Dumitru pentru rolurile din filmul "Ceva bun de la viaţă".

Dacă premiul pentru interpretare feminină i-a revenit Anei Ularu pentru rolul din "Periferic", de Bogdan Apetri, premiul pentru cea mai bună interpretare masculină a fost împărţit de Vlad Ivanov şi Bogdan Dumitrache, pentru rolurile din "Principii de viaţă", respectiv "Din dragoste cu cele mai bune intenţii".

Premiul pentru rol secundar feminin i-a revenit Simonei Stoicescu pentru rolul din filmul "Dacă bobul nu moare", iar trofeul pentru rol secundar masculin - lui Marian Râlea, pentru rolul tatălui din "Din dragoste cu cele mai bune intenţii".

Radu Gabrea a fost premiat pentru lungmetraj documentar, pentru pelicula "Şi s-au dus ca vântul...", în timp ce premiul pentru film TV a revenit producţiei "Fericita întristare a lui Visky Andras" de Jon Gostin.

De asemenea, premiul pentru imagine i-a revenit lui Dan Alexandru, pentru "Ceva bun de la viaţă", în timp ce premiul pentru cel mai bun scenariu i-a fost acordat lui Sinişa Dragin, pentru "Dacă bobul nu moare".

Premiul pentru coloană sonoră i-a revenit lui Marius Leftarache (sunet), alături de Dragoş Alexandru (muzică) pentru filmul "Bună! Ce faci?", iar premiul pentru costume i-a fost acordat Svetlanei Mihăilescu pentru filmul "Mănuşi roşii".

Premiul pentru decor i-a fost acordat lui Dan Toader, pentru filmul "Dacă bobul nu moare", iar premiul pentru montaj, lui Eugen Kelemen, pentru filmul "Periferic".

Premiul pentru istoriografie i-a revenit lui Călin Căliman pentru volumul "Istoria filmului românesc", iar premiul pentru analiză filmologică, Elenei Dulgheru pentru volumul "Scara raiului în cinema. Kusturica, Tarkovski, Paradjanov".

O menţiune specială au obţinut Dan Panaitescu, Raluca Popa, Dragos Ştefan pentru filmul "Crulic - Drumul spre dincolo" şi Gabriel Huian, pentru "Principii de viaţă".

Premiul academic "Mihnea Gheorghiu" pentru artă cinematografică i-a fost acordat lui Ion Besoiu.

Juriul care a acordat premiile a fost format din Alexa Visarion - preşedinte, Cristina Corciovescu - secretar, Marian Crişan, Magda Mihăilescu, Irina Petrescu, Vivi Drăgan Vasile.

La categoria Scurtmetraj, premiul special al juriului a fost acordat filmului "Corpus" (scenariul şi regia Laurenţiu Damian), trofeul pentru film de ficţiune - filmului "Bora- Bora" (scenariul şi regia Bogdan Mirică). Premiul pentru film documentar a revenit ex-aequo filmelor "Teatrul verite" (scenariul şi regia Ruxandra Ţuchel) şi filmului "Cultura după gratii" (scenariul şi regia Roxana Chiriţă).

Premiul pentru film experimental a fost acordat producţiei "Becul peticit sau Autobiografia unei iluzii" (scenariul şi regia Gheorghe Şvaiţer), iar premiul pentru film de televiziune a revenit producţiei "Casa din munţi" (scenariul şi regia Tudor Chirilă).

Premiul pentru imagine i-a fost acordat lui Cosmin Bumbuţ pentru filmul "Încearcă să nu clipeşti". Premiul pentru montaj i-a fost acordat lui Dănuţ Pădure pentru filmul "Corpus", iar premiul pentru interpretare masculină, lui Alexandru Potocean pentru rolul din filmul "Bora - Bora", iar premiul pentru interpretare feminină, Danei Rogoz pentru rolul din filmul "Încearcă să nu clipeşti".

Premiul pentru film de animaţie a fost acordat producţiei "Travelling with my thoughts" (scenariul şi regia Adrian Băluţă), iar premiul Opera Prima i-a fost acordat Anei Maria Kovalciuc pentru filmul "Îngeri între oameni - Mihai Şurubaru".

UCIN a mai acordat trei menţiuni la categoria Scurtmetraj: lui Andrei Măgălie, pentru filmul "Oraşul care cântă - Calafat", şi menţiune pentru film studenţesc - lui Millo Simulov şi lui Dănuţ Pădure
pentru filmul "Hello Kitty". Menţiunea pentru pentru film studenţesc i-a fost acordată lui Dan Doroftei, pentru filmul "Radu Gabrea".

Julriul pentru scurtmetraj a fost format din Călin Stănculescu - preşedinte, Gabriel Kosuth, Ada Pistiner ,Victoria Marinescu,Mihai Şurubaru şi Ioana Popescu - secretar juriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici