- Home
- Cultură-Media
- (06.05.2020, 10:49)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum a ajuns Monica Ulmanu să lucreze pentru Washington Post, The Guardian, Reuters sau Boston Globe: ”Se practică jurnalism de cea mai înaltă calitate”
- Monica Ulmanu este editor grafic pentru The Washington Post din 2018
- Monica Ulmanu: ”Jurnaliştii sunt foarte ambiţioşi, sunt hotărâţi să găsească subiecte care să influenţeze discuţia în mediul public”
Urmărește
571 afișări
Cum a ajuns Monica Ulmanu să lucreze la Washington Post, The Guardian, Reuters sau Boston Globe: ”Se practică jurnalism de cea mai înaltă calitate”
Vrei să ştii cum se lucrează pentru un material care primeşte cel mai important premiu pentru jurnalism în Statele Unite? Monica Ulmanu povesteşte ce contează cel mai mult pentru jurnalista premiată în 2020 cu premiul Pulitzer.
Monica Ulmanu este prima absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti care câştigă un Premiu Pulitzer. Ea a fost laureata reputatelor distincţii, la categoria jurnalism explicativ, împreună cu colegii săi din redacţia Washington Post.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Monica Ulmanu: ”Se practică jurnalism de cea mai înaltă calitate. Eu, de fapt, am avut norocul să lucrez în redacţii unde se întâmpla deja asta. Şi la Guardian este acelaşi nivel, şi la New York Times, la Boston Globe. Sigur, Boston Globe are mai puţini cititori, e un ziar local. Sunt aceleaşi standarde jurnalistice foarte ridicate care se aplică muncii noastre. Se munceşte foarte foarte mult. Jurnaliştii sunt foarte ambiţioşi, sunt hotărâţi să găsească subiecte care să influenţeze discuţia în mediul public şi nu trebuie să fii neapărat într-o redacţie atât de mare ca să practici tipul ăsta de jurnalism. Dacă te uiţi la cine a câştigat premiile Pulitzer, până la urmă, sunt şi ziare locale, nu e neapărat să fii într-un ziar naţional şi cu atâtea resurse.
Eu întotdeauna am lucrat de interactive, graphics desk. E parte din redacţie, ca oricare alt departament. Poate că la Washington Post suntem mai mulţi. Cu siguranţă suntem mai mulţi decât eram la Boston Globe. La New York Times sunt mai mulţi decât avem noi. De fapt e vorba de motivaţie şi de ce te motivează pe când lucrezi. Cred că mai e vorba de viziune. Viziunea pentru vizual, vizualul să fie predominant, să aibă impact. Asta contează de fapt pentru mine. Viziunea asta a existat peste tot.”
Ulmanu este editor grafic pentru The Washington Post din 2018. Ea a lucrat înainte pentru The Guardian, a făcut parte din departamentul grafic al Thomson Reuters, Boston Globe şi a fost intern la The New York Times. Este laureată a numeroase alte premii şi distincţii internaţionale.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe