Mihaela Tyrel de Poix povesteşte că a ajuns în domeniul vinului „absolut întâmplător”. A început să lucreze, în urmă cu mai bine de două decenii, cu contele francez de origine corsicană Guy Tyrel de Poix, „o persoană extrem de pasionată care m-a făcut să mă las cucerită de acest domeniu”
Stomatolog de meserie şi provenind dintr-o familie cu istorie veche în producerea vinurilor, Guy de Poix a ajuns în România şi a descoperit potenţialul Dealului Mare (Prahova), una dintre principalele regiuni viticole ale ţării. „Serve este prima firmă privată de vinuri din România, după revoluţie,” spune antreprenoarea, care a fondat firma în 1993 împreună cu Guy Tyrel de Poix. Au ales regiunea Dealu Mare pentru că acolo au găsit o exploataţie mică pentru acea perioadă, sub 1.000 de hectare, la Ceptura. „Am retehnologizat crama existentă, am creat gama Vinul Cavalerului, care a ieşit pentru prima oară pe piaţă în 1994.”
”În 1995 am avut prima recoltă“, spune Mihaela Tyrel de Poix.