- Home
- Cultură-Media
- (23.07.2015, 11:30)
- Paula Rusanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CUM ARATĂ de fapt Internetul: Harta reţelei de cabluri ce leagă cele mai îndepărtate colţuri ale lumii - GALERIE FOTO
Traficul de Internet este asigurat de o reţea imensă de cabluri de fibră optică îngropate sub apa mărilor şi oceanelor, răspândite în toată lumea. Acestea contribuie astfel de realizarea de legături între cele mai îndepărtate regiuni ale planetei.
Urmărește
5895 afișări
Cum arată de fapt Internetul: Harta reţelei de cabluri ce leagă cele mai îndepărtate colţuri ale lumii - FOTO
CNN notează că o hartă a întregii reţelei de cabluri a fost realizată de către firma de cercetare Telegeography, în baza datelor deţinute până în 2014.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
În imagini se poate vedea distribuţia cablurilor submarine, care se întind între continente, făcând legătura chiar şi cu cele mai mici insule de pe Terra.
Directorul companiei Telegeography, Alan Mauldin, a declarat pentru CNN că 99 la sută din traficul de Internet se bazează pe aceste cabluri submarine. "Mulţi oameni cred că sateliţii sunt cei care asigură legăturile necesare comunicării, însă lucrurile nu stau chiar aşa. Sateliţii sunt folosiţi pentru transmisiuni televizate şi sunt utili pentru anumite zone. Cel mai mare avantaj al cablurilor este costul. Comparativ cu sateliţii, cablurile pot transmite o mai mare cantitate de date şi sunt şi mai ieftine", a declarat Alan Mauldin.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe