Cum arată Teatrul Naţional Bucureşti cu un an înainte de redeschidere - GALERIE FOTO

Teatrul Naţional Bucureşti (TNB) se află încă în proces de reabilitare, instituţia urmând a fi redeschisă complet la finalul anului 2014. Astfel, imobilul aflat în plin proces de restaurare îşi va reinaugura toate sălile disponibile cu un an întârziere faţă de cum era iniţial stabilit.

Urmărește
1681 afișări
Imaginea articolului Cum arată Teatrul Naţional Bucureşti cu un an înainte de redeschidere - GALERIE FOTO

Cum arată Teatrul Naţional Bucureşti cu un an înainte de redeschidere (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Pentru moment TNB încă se află în plin proces de modernizare, iar muncitorii care lucrează pe şantierul instituţiei sunt o prezenţă absolut normală printre sălile, scenele şi foaierele teatrului.

În urmă cu doi ani Teatrul Naţional Bucureşti a intrat în proces de restaurare şi reabilitare, licitaţia fiind câştigată de către consorţiul compus din Aedificia Carpati şi Romest Electronic. 

Conform premierului Victor Ponta finanţarea proiectului de reconstrucţie a sălilor şi exteriorului Teatrului Naţional se ridică la cifra de 65 de milioane de euro, sumă disponibilă prin intermediul unui credit al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei.  

Deşi reconstrucţia totală a instituţiei culturale va mai dura un an, o parte din sălile TNB sunt aproape finalizate, de altfel, două dintre acestea fiind deja date în folosinţă pentru o parte din spectacole. 

Sala Media a TNB a fost inaugurată luna aceasta prin spectacolul "Năpasta", în timp ce sala Mică a fost redeschisă activităţilor culturale pe 9 octombrie prin "Două loturi" în regia lui Alexandru Dabija, după textul ononim al dramaturgului I.L Caragiale.

Noul imobil al Teatrului Naţional Bucureşti va putea găzdui, la finalul anului 2014, expoziţii, spectacole şi chiar manifestări politice. Pe deasupra, în incinta TNB vor exista şi cafenele. 

Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional Bucureşti a declarat că el este mulţumit de ritmul în care decurg lucările la clădire, adăugând că finalizarea acestora va fi întârziată cu un an de zile din cauza procesului lent de mutare a Teatrului de Operetă.

"Conform planului, ar fi trebuit să fie gata la anul, în toamnă. Datorită faptului că Opereta a plecat abia recent, de o lună, decalajul va fi cu acest timp, un an-un an şi două luni mai mult. În 2014, spre iarnă", a spus Ion Caramitru.

Finalizarea lucrărilor de reabilitare la Teatrul Naţional Bucureşti va însemna că instituţia va avea şapte spaţii în care se pot pune în scenă spectacole.

Mai exact sălile existente vor fi: Sala Mare, cu 900 de locuri, Sala Mică, ce va avea 250 de locuri, Sala Studio cu 598 de locuri, Sala Atelier cu 300 de locuri, Sala Pictură cu 286 de locuri, Sala Media şi Amfiteatrul în aer liber. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici