- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (25.11.2016, 19:56)
- Departamentul Cultură Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum se va asigura finanţarea necesară achiziţionării Cuminţeniei Pământului
În urma materialelor apărute recent în presă referitoare la faptul că nu se pot aloca fonduri de la bugetul de stat în bugetul Ministerului Culturii pentru achiziţionarea Cuminţeniei Pământului, Ministerul Finanţelor Publice vine cu precizări.
Urmărește
1219 afișări
Cum se va asigura finanţarea necesară achiziţionării Cuminţeniei Pământului
Declaraţia de presă a Ministerului Finanţelor Publice
Conform Legii finanţelor publice, banii se alocă printr-un cadru legislativ. La această rectificare bugetară nu a existat temei legal pentru alocarea de resurse financiare în bugetul Ministerului Culturii în vederea achiziţionării Cuminţeniei Pământului. Fondurile de la bugetul de stat se alocă în bugetele ministerelor numai dacă există un temei legal, adică o ordonanţă sau o lege care să prevadă o anume cheltuială. Prin urmare, pentru a aloca o sumă în bugetul Ministerului Culturii ar trebui adoptată Legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 10/2016 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea asigurării resurselor financiare pentru achiziţionarea Cuminţeniei Pământului, bun aparţinând patrimoniului cultural naţional mobil, clasat în categoria Tezaur.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Dacă ulterior aprobării legilor bugetare anuale, precum şi a rectificărilor acestora se adoptă reglementări noi, în temeiul art. 30 din Legea finanţelor publice, sumele necesare implementării actelor normative pot fi asigurate din Fondul de rezervă bugetară, aflat la dispoziţia Guvernului.
Curtea Constituţională a decis în repetate rânduri că, în momentul în care un proiect de lege se află în proces de legiferare la Camera decizională, Guvernul nu mai poate folosi modalităţi extraordinare de legiferare delegată, ci trebuie să stăruie pentru finalizarea procesului legislativ.
În prezent, proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 10/2016 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea asigurării resurselor financiare pentru achiziţionarea Cuminţeniei Pământului cuprinde un amendament al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, prin care se creează cadrul legislativ pentru ca Guvernul să asigure finanţarea achiziţionării operei de artă. Proiectul a fost adoptat tacit de Senat şi se află în dezbaterea Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă (care a dat deja un raport preliminar) şi a Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci ale Camerei Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională, pentru elaborarea raportului comun. După acest raport, procedural, urmează etapa finală: votul în plen.
Pentru că proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 10/2016 se află în acest stadiu, s-a stabilit ca Ministerul Culturii să elaboreze amendamente pe care să le aprobe Guvernul şi, ulterior, să le înainteze Camerei Deputaţilor. Acest fapt s-a întâmplat săptămâna trecută. Totodată, i-a fost adresată Camerei Deputaţilor o solicitare în vederea adoptării cu celeritate a legii, având în vedere noul termen agreat cu proprietarii operei de artă, 20.12.2016.
Citeşte şi: FOCUS. 31 de scriitori americani îi cer lui Barack Obama sa-l graţieze pe Edward Snowden - VIDEO
Citeşte şi: După ezitările privind achiziţia sculpturii Cumintenia Pământului şi soarta Muzeului Internaţional Brâncuşi de la Craiova devine incertă
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe