- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (01.10.2015, 17:56)
- Patricia Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Da Capo": Opt concerte de muzică de cameră susţinute de artişti internaţionali, la Bucureşti
Seria de concerte "Da Capo" va începe pe 15 octombrie, de la ora 19.30, cu o reprezentaţie susţinută de instrumentiştii Vlad Stănculeasa, Răzvan Popovici, Valentin Răduţiu şi Oliver Triendl, în Sala Mare a ArCuB - Gabroveni din Bucureşti, şi se va încheia în luna mai 2016.
Urmărește
120 afișări
"Da Capo": Opt concerte de muzică de cameră susţinute de artişti internaţionali, la Bucureşti (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)
"Da Capo - ArCuB Chamber Music Series 2015/16 este prima serie de concerte de muzică de cameră cu participare internaţională din Bucureşti. În 8 concerte propunem o incursiune plină de varietate în lumea muzicii de cameră, alături de artişti din 12 ţări şi un repertoriu de-a dreptul captivant - de la Joseph Haydn la Antonin Dvorak, de la Ludwig van Beethoven la George Enescu, de la Johannes Brahms la Leos Janacék", a declarat Răzvan Popovici, curatorul evenimentelor, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
"În primele concerte Da Capo veţi putea asculta renumiţi muzieni români din diaspora, printre care se numără violonistul Vlad Stănculeasa sau violoncelistul Valentin Răduţiu, Cvartetul Schumann din Köln, unul dintre cele mai apreciate tinere cvartete germane sau Trio Enescu din Frankfurt, condus de violonista de origine română Alina Tambrea", a mai spus curatorul evenimentelor.
Din programul primului concert susţinut de Vlad Stănculeasa (vioară), Răzvan Popovici (violă), Valentin Răduţiu (violoncel) şi Oliver Triendl (pian) fac parte "Trio de coarde în Sol Major", de Ludwig van Beethoven, "Elegie pentru vioară şi pian", de Milan Mihajlović, şi "Variaţiunile Moses pentru violoncel şi pian", de Niccolò Paganini.
Biletele în valoare de 50 lei şi 30 lei sunt disponibile în reţeaua Eventim şi pe site-ul eventim.ro.
Programul Da Capo - ArCuB Chamber Music Series 2015/16 presupune câte o reprezentaţie în fiecare lună.
Răzvan Popovici s-a născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni şi a început studiul violei cu tatăl său, Mugur Popovici. A studiat la Salzburg, Paris şi Freiburg cu Peter Langgartner, Jean Sulem şi Wolfram Christ. A cântat ca solist în mai multe ţări europene, în sala Filarmonicii din Köln, Festspielhaus Baden-Baden şi Theatre-des-Champs-Elysée din Paris.
Este frecvent invitat la festivaluri din întreaga lume, cum ar fi Lucerne Festival, Wiener Festwochen, Schwetzinger Festspiele, Harrogate International Festival, Ferrarra Musica, Boswil Musiksommer, Oxford Chamber Music Festival şi Kobe Music Festival.
Răzvan Popovici este iniţiatorul şi directorul Festivalului Chiemgauer Musikfrühling din Traunstein, Germania, al seriei de concerte de muzică de cameră "Pèlerinages" din München şi al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo din Bucureşti.
Muzica de cameră reprezenta, la începutul secolului al XVII-lea, una dintre cele trei categorii prin care era definită muzica - celelalte două fiind muzica bisericească şi muzica de teatru. Fiecare avea propriile convenţii de stil şi de execuţie. La acel moment, sintagma "de cameră" făcea referire la faptul că ansamblurile vocale şi intrumentale în cauză cântau în cercuri restrânse, la curţi nobiliare sau acasă.
De la mijlocul secolului al XVIII-lea, termenul s-a îmbogăţit cu sensurile pe care i le atribuim şi astăzi: reprezentaţie a unui ansamblu restrâns, format din maximum 9 instrumentişti, în care este mai importantă comunicarea dintre ei decât virtuozitatea fiecăruia.
Recent inaugurată, Sala Mare de la ArCuB beneficiază de dotări tehnice de ultimă generaţie şi poate găzdui concerte pentru maximum 200 de persoane.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe