- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (16.08.2012, 14:15)
- Departamentul Life , Madalina Cerban ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dan C. Mihăilescu: Şcoala sufocă, societatea putrezeşte, televiziunea tâmpeşte
Dan C. Mihăilescu, care, din anul 2000, este realizatorul emisiunii "Omul care aduce cartea" de la Pro TV, spune într-un interviu acordat Pro TV Magazin că, în 12 ani de activitate, a ajuns să fie recunoscut pe stradă şi să-şi adune un public fidel care-i urmăreşte emisiunea în fiecare dimineaţă.
Urmărește
1589 afișări
Dan C. Mihăilescu: Şcoala sufocă, societatea putrezeşte, televiziunea tâmpeşte (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)
Dan C. Mihăilescu spune că "numai plăcerea scrisului şi nesaţiul histrionic" îi concurează patima cititului, trăgând nădejde să nu fie obosit de lectură nici pe patul de moarte.
El spune, în interviul pentru Pro TV Magazin, că i s-a întâmplat de mai multe ori să fie nevoit să îşi amâne pasiunile pentru că trebuie să termine de citit, mai întâi, cărţile pe care le are de prezentat în emisiune.
"De ani şi ani îmi amân pasiunile şi-mi las lecturile de suflet şi dichis pentru august şi ianuarie. De pildă, când aş fi avut eu vreme să forfotesc prin corespondenţa lui Céline, editată în Pléiade, de nu în săptămâna petrecută vara asta la Şimon-Bran?!", spune Dan C. Mihăilescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Întrebat câţi dintre telespectatorii care îl opresc pe stradă au şi citit cărţile recomandate de el în emisiune, Dan C. Mihăilescu spune:
"Bună întrebare. Să ştiţi că nu foarte mulţi. Aud frecvent variante ale formulei «aşa mai ştim şi noi ce se publică prin lume, altminteri, nu prea intrăm în librării». Între altele, am aflat că sunt ascultat «câtă vreme fac sandvişurile pentru copii», că «parcă spuneţi poveşti, ca bunicul» ori că «de multe ori, mă uit la dumneavoastră ca la un spectacol şi habar n-am despre ce carte aţi vorbit». Ca să nu mai spun de scrisorile admirative ale unor deţinuţi din Piteşti şi Bucureşti, care-mi cer «Papillon», cartele telefonice şi lame de ras şi care numai la librărie n-au cum să ajungă...".
El spune că se bucură că ţinta emisiunii sale sunt cititorii şi nu scriitorii. "Dinspre breaslă: ură, invidie, dispreţ, în cel mai bun caz indiferenţă şi tăcere. Slavă Domnului că ţinta mea sunt cititorii, nu scriitorii", spune Dan C. Mihăilescu.
El spune că nu se vede ca un om de televiziune, rămânând "legat de condei ca viţa de arac". "Dar ce a făcut Pro TV-ul din viaţa mea e curată alchimie", mai spune Dan C. Mihăilescu.
Pe de altă parte, întrebat dacă nu a fost tentat niciodată de profesia de dascăl, Dan C. Mihăilescu a răspuns:
"La bâlbâiala mea?!? Mă rog, să ştiţi că la «practică pedagogică» am avut 10. Am predat în 1976, la «Sf. Sava», psalmii lui Arghezi cu Biblia alături, de-am înmuiat găliganii. Pentru mine, în forjarea personalităţii, familia e totul. Mai ales bunicii şi învăţătoarea, modelele «fermecătoare» ale primei copilării. În rest, şcoala sufocă, societatea putrezeşte, televiziunea tâmpeşte, Biserica îndepărtează şi totul dezumanizează".
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe