- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (07.10.2013, 16:01)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dan Mircea Cipariu, despre rezultatul alegerilor USR: Sunt sceptic că lucrurile se vor putea schimba
Scriitorul Dan Mircea Cipariu, contracandidatul lui Nicolae Manolescu la preşedinţia Uniunii Scriitorilor din România (USR), a declarat pentru MEDIAFAX că este sceptic în ceea ce priveşte schimbările din uniune, în următorii cinci ani, având în vedere că a rămas aceeaşi echipă.
Urmărește
371 afișări
Dan Mircea Cipariu (Imagine: Razvan Chirita/ Arhiva Mediafax Foto)
"Cu aceeaşi echipă, sunt sceptic că lucrurile se vor putea schimba", a declarat Dan Mircea Cipariu, luni, după aflarea rezultatului alegerilor din Uniunea Scriitorilor din România (USR), în urma cărora Nicolae Manolescu a fost reales preşedinte al instituţiei.
"Nu comentez votul, pentru că realitatea lui este clară. După acest vot îmi dau seama că Uniunea Scriitorilor, care a ales să continue cu aceeaşi echipă, este în aceeaşi situaţie ca acum câteva luni, adică are de rezolvat probleme de comunicare internă, probleme de marketing cultural, probleme de cultură organizaţională", a declarat scriitorul pentru MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Dan Mircea Cipariu a precizat că nu va contesta rezultatul alegerilor, pentru că "realitatea votului a spus foarte clar ce vrea să facă Uniunea Scriitorilor în următorii cinci ani".
Dan Mircea Cipariu, născut în 1972, este membru al Uniunii Scriitorilor din România. În 2009, a fost reales, pentru un al doilea mandat, ca preşedinte al secţiei de Poezie - Asociaţia Scriitorilor Bucureşti.
Criticul literar Nicolae Manolescu a fost ales, luni, preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România (USR), pentru a treia oară consecutiv, a declarat pentru MEDIAFAX Nicolae Prelipceanu, directorul de imagine al instituţiei.
Nicolae Prelipceanu a declarat pentru MEDIAFAX că Nicolae Manolescu a fost ales preşedintele USR cu 705 voturi, în timp ce contracandidatul său, Dan Mircea Cipariu, a obţinut 196 de voturi. Totodată, 37 de voturi au fost anulate.
Mandatul preşedintelui USR are o durată de cinci ani.
După ce şi-a depus candidatura, Nicolae Manolescu a anunţat că îl va propune pe Varujan Vosganian în funcţia de prim-vicepreşedinte şi pe Gabriel Chifu în funcţia de vicepreşedinte.
Statutul Uniunii Scriitorilor din România (USR) a fost modificat pe 12 martie şi i-a permis lui Nicolae Manolescu, care se afla la al doilea mandat la conducerea USR, să candideze pentru un al treilea mandat în funcţia de preşedinte al uniunii.
Nicolae Manolescu a fost ales iniţial în funcţia de preşedinte al USR în anul 2005 şi a fost reales în această funcţie în noiembrie 2009. Cel de-al doilea mandat al lui Nicolae Manolescu în fruntea Uniunii Scriitorilor expiră în noiembrie 2013.
Nicolae Manolescu, născut în 1939, este membru corespondent al Academiei Române, critic literar, editorialist, profesor universitar, eseist, istoric literar şi fost politician. Ambasador al României la UNESCO, el este considerat a fi unul dintre cei mai importanţi critici literari contemporani. Din 1990, Manolescu este director al publicaţiei România literară.
Societatea Scriitorilor Români (SSR) a fost creată în anul 1909 şi a funcţionat sub această denumire până în martie 1949. USR a apărut în 1949, prin fuziunea între SSR şi Societatea Autorilor Dramatici, potrivit site-ului www.uniuneascriitorilor.ro. În prezent, USR are aproximativ 2.400 de membri, care activează în cele 20 de filiale regionale organizate în România şi în filiala Chişinău. În cadrul filialei Bucureşti, cunoscută sub numele de Asociaţia Scriitorilor Bucureşti, înfiinţată în martie 1972 şi care are circa 1.200 de membri, funcţionează şase secţii, după genurile literare.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe