- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (29.10.2008, 13:35)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Daniele Dondé revine la Bucureşti
Artistul Daniele Dondé, precursor al curentului "Faux Art", va veni în România pentru a doua oară, pentru a prezenta la Bucureşti, în perioada 5 - 10 noiembrie, expoziţia "Arta luxului de la Gustav Klimt la Marilyn Monroe", au declarat pentru MEDIAFAX organizatorii evenimentului.
Urmărește
99 afișări
Daniele Dondé revine la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)
După ce între 31 octombrie şi 4 noiembrie 2007, Daniele Dondé şi-a prezentat prima expoziţie cu vânzare în România, "Cele mai scumpe picturi - De la Van Gogh la Monet", artistul considerat cel mai renumit falsificator din lume îşi va expune din nou lucrările la Bucureşti.
Falsurile vor fi expuse la Hotelul Marriott din Capitală.
Daniele Dondé s-a născut în Cremona. În 1984, el a devenit liderul curentului "Faux Art", care la momentul respectiv era considerat ceva nerealizabil.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Şi-a expus tablourile - "falsuri legale" - în oraşe precum Milano, Roma, Geneva, Munchen, Frankfurt, Amsterdam, Madrid, Barcelona, Istanbul, Cipru, Paris, Londra, New York, Moscova, Sydney, Tokyo, Monte Carlo.
A creat copii ale unor lucrări de Van Gogh, Monet, Renoir, Degas, Modigliani, Sisley, Lautrec etc.
Expoziţiile lui au atras milioane de iubitori de artă şi colecţionari. Lucrările sale s-au bucurat de succes, fiind accesibile publicului general şi nu numai câtorva multimilionari.
Printre celebrităţile care au achiziţionat lucrări semnate de Dondé se numără Roger Moore, Sofia Loren, Flavio Briatore, Frank Sinatra, Liz Taylor, familia Abramovici, sultanul din Brunei etc.
În expoziţia vernisată anul trecut, la Bucureşti, "Cele mai scumpe picturi - De la Van Gogh la Monet", au fost prezentate spre vânzare circa 70 de falsuri realizate după tablouri celebre de Vincent Van Gogh, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Paul Gauguin, Amedeo Modigliani, Gustav Klimt, Edgar Degas, Leonardo da Vinci.
Toate picturile au fost executate manual, în ulei pe pânză, în dimensiuni originale, pânza şi ramele fiind la fel cu cele de la tablourile originale.
Lucrările create de Dondé sunt imitaţii cu acte în regulă, atelierul lui având permisiunea muzeelor care găzduiesc originalele să facă reproduceri, cu condiţia ca lucrările reproduse să aparţină unor pictori care nu mai sunt în viaţă de peste 50 de ani.
"Nu pot să schimb nimic când fac un fals. Analizez fiecare minim detaliu, să nu existe nicio diferenţă, suprapun imaginile (...) Bineînţeles, ne inspirăm din original, se fac nişte slide-uri speciale, care ne dau o imagine specială", a explicat Dondé.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe