- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (07.09.2007, 15:31)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
David Esrig: Tehnicienii de scenă din România îşi riscă viaţa în teatre
Regizorul David Esrig a atras, vineri, atenţia asupra necesităţii ca autorităţile să facă investiţii în tehnica de scenă, pentru că potenţialul oamenilor din teatrul românesc este "mult mai sus decât condiţiile existente" şi pentru că normele de siguranţă a muncii nu sunt respectate.
Urmărește
2 afișări
David Esrig: Tehnicienii de scenă din România îşi riscă viaţa în teatre
"Mai în glumă, mai în serios, m-am întrebat cu doamna Alice Barb (regizoare n.r.) dacă n-ar fi bine să-i scriem domnului preşedinte, pentru a ajuta teatrele cu nişte calculatoare, nişte softuri. Mi se pare un om foarte concret. Am văzut că şi-a făcut din nou diploma de căpitan de vas. Mi se pare foarte frumos. Preşedinţia nu-i o meserie", a spus David Esrig într-o conferinţă de presă organizată la Teatrul Metropolis, la finalul primei şcoli de scenotehnică la standarde europene din România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Această şcoală (coordonator de proiect: Alice Barb) a constat în două săptămâni de cursuri în domeniile tehnică de scenă, lumină şi sunet, pentru 70 de tehnicieni din teatre din Bucureşti şi din ţară.
Şcoala de scenotehnică europeană a fost organizată de Academia de Artă Dramatică Athanor din Germania, al cărei rector este renumitul regizor David Esrig, plecat din România în anii comunismului, şi de Teatrul Metropolis din Capitală.
David Esrig şi profesorii din Germania şi Franţa care au ţinut cursurile de tehnică de scenă şi light design au constatat "dăruirea" angajaţilor din teatre, dar şi faptul că nivelul tehnic din instituţiile de spectacol este acelaşi ca în urmă cu 40 de ani.
Un semnal de alarmă în privinţa problemelor cu siguranţa muncii a fost tras de David Esrig: "Condiţiile de securitate a muncii sunt încă problematice. Domnii profesori pe care i-am invitat sunt uşor speriaţi de condiţiile de securitate a muncii. Au fost impresionaţi cu cât eroism şi cu câtă fantezie tehnicieni din această ţară au reuşit să ţină în funcţiune teatrele (...) Nu se poate lucra în condiţiile în care tehnicianul când ajunge seara acasă îi mulţumeşte lui Dumnezeu că e întreg (...) Trebuie ridicată infrastructura. A ridica securitatea muncii înseamnă a ridica eficacitatea muncii. Asta în primul rând. În al doilea rând, e vorba de normele europene".
David Esrig ar vrea ca şcoala de scenotehnică şi rezultatele ei să impulsioneze investiţii în teatrele româneşti, mai ales în cele din ţară. "Aceste prime cursuri şi contacte cu normele, cu problemele serioase de securitate a muncii, cu profesionalizarea m-aş bucura să declanşeze un val de presiune de a rezolva această infrastructură a teatrelor", a spus el.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe