- Home
- Cultură-Media
- BERLIN, (16.01.2015, 18:17)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"De ce eu?", de Tudor Giurgiu, are premiera mondială la Festivalul de Film de la Berlin 2015
Lungmetrajul "De ce eu?", de Tudor Giurgiu, inspirat de cazul procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, va avea premiera mondială în secţiunea Panorama a celei de-a 65-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, care se va desfăşura în perioada 5 - 15 februarie.
Urmărește
703 afișări
"De ce eu?", de Tudor Giurgiu, are premiera mondială la Festivalul de Film de la Berlin 2015
Cel de-al treilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu va fi proiectat în secţiunea Panorama Special, dedicată premierelor importante din cinema-ul independent şi producţiilor americane de anvergură, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Astfel, pe 11 februarie, la ora locală 20.00, regizorul şi o parte din echipă vor lua parte la proiecţia de gală de la Kino International. Echipa se va întâlni, totodată, cu jurnaliştii străini la o conferinţă de presă transmisă online.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Aceasta este cea de-a doua selecţie a regizorului Tudor Giurgiu la Festivalul de la Berlin, după ce "Legături bolnăvicioase" a fost proiectat în secţiunea Panorama în 2006.
Printre producţiile prezentate în Panorama în ultimii ani se află titluri multi-premiate ca "Actul de a ucide/ The Act of Killing" (cel mai bun documentar la premiile Academiei de Film Europene), de Joshua Oppenheimer şi Christine Cynn, şi "Paradisul spulberat/ The Broken Circle Breakdown", de Felix Van Groeningen, ambele nominalizate la Oscar.
"De ce eu?" va fi lansat pe în cinematografele româneşti pe 27 februarie.
Thrillerul politic este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra unui alt procuror, Alexandru Lele.
Cristian (Emilian Oprea) este un tânăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupţie în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. El investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt şi îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie. Încercînd să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă şi se expune unor revelaţii dureroase şi neaşteptate.
Emilian Oprea, actor la Teatrul "Maria Filotti" din Brăila, se află astfel la primul său rol principal într-un lungmetraj. Oprea poate fi văzut şi în lungmetrajul "Autoportretul unei fete cuminţi", regizat de Ana Lungu şi selecţionat la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam, dar şi în următorul film al lui Marian Crişan, "Orizont", o versiune modernă a nuvelei "Moara cu noroc".
Distribuţia filmului "De ce eu? este întregită de actorii Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache, Alin Florea, Lucreţia Mandric, Sore Mihalache, Ionuţ Caras, Virgil Ogăşanu.
Loredana Novak şi Tudor Giurgiu semnează scenariul filmului, director de imagine este Marius Panduru, montajul este semnat de Lemhényi Réka, de scenografie s-a ocupat Cristian Niculescu, iar costumele au fost create de Szélyes Andrea. Muzica este compusă de Viktor Chouchkov.
"De ce eu?" este produs de Libra Film, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Eurimages, Programul MEDIA şi SEE Cinema Network, cu participarea HBO România.
Proiectul a fost dezvoltat la Berlinale Coproduction Market, EAVE - European Audiovisual Entrepreneurs şi CineLink Co-Production Market.
În România, filmul va fi distribuit de Ro Image 2000, în colaborare cu Transilvania Film.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe