De ce nu s-a văzut la TVR recitalul Vama de la Festivalul Mamaia. Telespectatorii, lăsaţi cu ochii-n noapte / Postul public nu-şi reproşează nimic / Explicaţia lui Tudor Chirilă

Recitalul trupei Vama de la Festivalul de la Mamaia nu a putut fi văzut duminică noapte pe postul public TVR 2, canalul care a transmis toate cele 3 seri ale evenimentului muzical.

Urmărește
56405 afișări
Imaginea articolului De ce nu s-a văzut la TVR recitalul Vama de la Festivalul Mamaia. Telespectatorii, lăsaţi cu ochii-n noapte / Postul public nu-şi reproşează nimic / Explicaţia lui Tudor Chirilă

Concertul Vama de la Mamaia FOTO: Facebook Magic FM România

ACTUALIZARE 27 august - Răspunsul TVR: nu ne-am bătut joc de oameni

Anunţat în program de prezentatorii Anca Ţurcaşiu şi Aurelian Temişan, momentul artistic al trupei de muzică Vama, derulat duminică seară, nu a putut fi văzut şi la televizor.

Nici pe TVR 2, nici pe Magic TV (post privat, partener media al festivalului).

Temişan nu ştia nimic

Transmisiunea s-a încheiat pe TVR 2 înainte ca pe scenă să apară Tudor Chirilă şi colegii lui, telespectatorii nefiind avertizaţi pe parcursul serii că nu vor vedea recitalul.

Prezenţa trupei Vama, petrecută aproape de miezul nopţii, era socotită cireaşa de pe tort, fiind reprezentanţia care a închis festivalul cu rădăcini în comunism şi care se doreşte reînviat la malul mării.

Mediafax a căutat, astăzi, să discute cu toate părţile implicate, pentru a afla cum s-a ajuns la situaţia în care telespectatorii să fie înşelaţi de organizatori.

Aşteptăm lămuriri de la postul public de televiziune. De asemenea, precizări ar trebui să facă şi Consiliul Judeţean Constanţa, în calitate de organizator.

La rândul lui contactat, Aurelian Temişan spune că nu a fost informat în prealabil că recitalul Vama nu va fi difuzat la TV, rolul său limitându-se la cel de prezentator. Practic, se înţelege că TVR i-ar fi ascuns informaţia!

A precizat însă că spectacolul Vama s-a ţinut, totuşi, pentru cele aproximativ 1.100 de persoane prezente duminică în locaţia care a găzduit spectacolul.

Vama a refuzat pe „sticlă”

Nu e nimic de lămurit. Vama nu a acordat drepturile de televizare ale recitalului de aseară”, a comentat, succint, liderul trupei Vama, solistul Tudor Chirilă, cel care este unul dintre juraţii şi antrenorii de la emisiunea Vocea României, show difuzat de Pro TV.

Postul din Pache Protopopescu obişnuieşte să pună clauze de exclusivitate în contractele iscălite cu vedetele sale, Tudor Chirilă fiind una dintre ele.

Clauzele respective interzic, printre altele, prezenţa la alte staţii TV. Chirilă ne-a mai comunicat că decizia luată de Vama nu are legătură cu înţelegerea care-l leagă pe el de Pro TV.

Şi-a spus punctul de vedere şi Magic. La comentariul unei persoane, Magic FM România a răspuns astfel pe Facebook:

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici