De Ziua Internaţională a Cărţii, Librex dă #liberlacitit

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii, librăria online Librex.ro dă startul campaniei #liberlacitit, o iniţiativă care încurajează lectura şi, mai mult, subliniază libertatea pe care cărţile o oferă celor care le citesc.

Urmărește
184 afișări
Imaginea articolului De Ziua Internaţională a Cărţii, Librex dă #liberlacitit

#liberlacitit vine în contextul celei de-a 27-a ediţii a Zilei Internaţionale a Cărţii, marea sărbătoare globală a scriitorilor, librăriilor, editurilor şi, mai ales, a cititorilor. Evenimentul are loc în fiecare an pe 23 aprilie, această dată marcând naşterea sau trecerea în nefiinţă a multor scriitori faimoşi, precum Miguel de Cervantes, William Shakespeare, Manuel Mejia sau Maurice Druon.

Pentru ediţia din acest an a evenimentului, campania #liberlacitit va începe pe librex.ro luni, 18 aprilie şi se va încheia la finalul zilei de 23 aprilie. Printre beneficiile campaniei se numără transport gratuit la orice comandă, reduceri substanţiale, precum şi alte cadouri şi concursuri ce vor fi anunţate pe reţelelor de socializare ale celor de la Librex.

Care sunt libertăţile pe care le dobândim cu ajutorul cărţilor?

Libertatea de a privi viaţa cu mai mult optimism

Este dovedit ştiinţific că biblioterapia, adică terapia prin carti, ne ajută să reducem stresul cotidian. La nivel cognitiv, cu cât citim mai mult şi mai des, cu atât cunoaştem mai multe personaje interesante şi locuri de poveste, defocalizându-ne atenţia asupra ştirilor sau aspectelor negative din mediul înconjurător, redobândindu-ne capacitatea de a fi mai optimişti.

Libertatea de a atrage oameni de calitate în viaţa noastră

O discuţie antrenantă între doi necunoscuţi poate fi începutul unei prietenii pe viaţă sau chiar al unei relaţii de iubire fără seamăn. Acest lucru este dificil dacă una dintre cele două persoane angrenate în dialog nu are o cultură generală şi un vocabular suficient de dezvoltat, care să îi permită exprimarea cu lejeritate a unor idei cât mai originale. Spre deosebire de informaţia în format digital, cititul stimulează creierul şi influenţează modul în care acesta interpretează şi memorează informaţiile pe care le descoperă în cărţi, contribuind astfel la o cultură generală vastă şi la un vocabular de invidiat.

Libertatea de a trăi viaţa aşa cum îţi doreşti

Creierul este un muşchi pe care oamenii şi-l pot antrena, prin citit, încă din copilărie. Cu cât acest muşchi este mai dezvoltat, cu atât creşte şi capacitatea persoanei respective de a asimila şi interpreta informaţii, ceea ce se traduce în beneficiul final de a lua decizii cât mai corecte. Succesul, în general, nu este altceva decât suma tenacităţii de a-ţi duce la capăt obiectivele, cât şi abilitatea de a lua mai multe decizii corecte decât defectuoase.

Libertatea de a fi mai sănătoşi

Sănătatea mentală este extrem de importantă şi printre primele care se alterează pe măsură ce înaintăm în vârstă, tocmai de aceea este important să ne îngrijim de ea cât mai timpuriu. Studiile ştiinţifice au confirmat de mult timp că vorbirea mai multor limbi străine şi cititul frecvent al cărţilor, revistelor şi al articolelor stimulează creierul şi îmbunătăţesc memoria, reducând riscul de apariţie a bolilor cognitive.

Să ne bucurăm de libertatea de a citi, pur şi simplu

De Ziua Internaţională a Cărţii suntem norocoşi să sărbătorim întocmai faptul că putem citi tot ceea ce ne dorim, oricând şi oriunde. Această zi poate fi în acelaşi timp un moment în care să ne îndreptăm gândurile şi empatia către cei care, din nefericire, nu se pot bucura de acest beneficiu.

Celebrează şi tu libertatea de a citi, descoperind mii de cărţi fascinante de ficţiune şi non-ficţiune pe librarie online Librex!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici