- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (15.04.2011, 18:51)
Declaraţia de la Bucureşti, semnată, vineri, în cadrul CoMoCoSEE
Declaraţia de la Bucureşti care aduce o anexă la Carta Consiliului Miniştrilor Culturii din Europa de Sud-Est (CoMoCoSEE) a fost semnată vineri, în cadrul reuniunii consiliului.
Urmărește
17 afișări
În conferinţa de presă care a urmat reuniunii CoMoCoSEE, ministrul român de resort Kelemen Hunor a anunţat că miniştrii participanţi au semnat Declaraţia de la Bucureşti şi apendicele la Carta CoMoCoSEE, semnată la Copenhaga în 2005.
Ministrul a explicat că apendicele este important pentru că, după şase ani, s-a decis flexibilizarea activităţii CoMoCoSEE, astfel că, fiecare ministru va numi pe lângă coordonatorul naţional un expert pe patrimoniu cultural şi un altul pe artă contemporană.
Aceşti doi specialiştii vor fi selectaţi din rândul funcţionarilor publici şi vor oferi expertiză în vederea participării la proiectele culturale.
Declaraţia de la Bucureşti, care prevede adoptarea apendicelui, şi acesta din urmă intră în vigoare pe 15 aprilie.
Coordonatorul naţional pentru România este secretarul de stat pe patrimoniu, Vasile Timiş.
Ministrul român a spus că nu a numit încă pe cei doi experţi.
Alături de Kelemen au mai participat la conferinţa de presă, Branislav Micunovic, ministrul Culturii din Muntenegru, ţară de la care România a preluat preşedinţia CoMoCoSEE în urmă cu un an, şi Predrag Marković, ministrul Culturii din Serbia, căreia România îi va preda preşedinţia CoMoCoSEE în luna mai.
Ministrul Culturii din Serbia a apreciat că România a ridicat ştacheta foarte sus cât timp a deţinut preşedinţia CoMoCoSEE, precizând că apendicele semnat vineri la Bucureşti are la bază iniţiative ale României.
Kelemen a mai subliniat că toate intervenţiile în cadrul reuniunii CoMoCoSEE au relevat importanţa multiculturalismului patrimoniului cultural şi dialogului cultural între ţările din sud-estul Europei.
De asemenea, participanţii au fost de acord că în cadrul cooperării trebuie pus accentul deosebit atât pe patrimioniul cultural, cât şi pe creaţia contemporană.
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1056. Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi / NATO lansează o operaţiune navală pentru protejarea infrastructurii din Marea Baltică / Un nou atac cu dronă a avariat o instalaţie industrială din regiunea Saratov din Rusia
-
ieri, 22:42
Tudorel Toader: Eu cred că ar trebui să poată candida Călin Georgescu