Descoperiri arheologice neaşteptate lângă Muzeul Banatului, în centrul Timişoarei

Un trotuar şi un zid de apărare, folosite în caz de război, au fost găsite lângă Muzeul Banatului, în centrul Timişoarei, acestea fiind elemente necunoscute până acum în istoria monumentului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
6 afișări

Directorul Muzeului Banatului din Timişoara, Dan Ciubotariu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că în timpul săpăturilor arheologice din jurul clădirii, Castelul Huniade, construit în 1309, s-au descoperit un trotuar şi un zid de apărare, folosite în caz de război.

"Săpăturile preventive din jurul Castelului Huniade sunt începute de două săptămâni. Rezultatele sunt încă legate de perioada modernă, de secolul XVIII şi XIX, pentru că starturile medievale sunt mai profunde. A fost găsit material arheologic, format din ceramică, câteva piese metalice din dotarea militară, câteva obuze, alte obiecte mărunte, în general militare, cuie, piroane, dar mai ales un sistem de fortificaţie, un zid, şi o palisadă (zid de lemn sau oţel întărit cu pământ, cu scop defensiv - n.r.) de secol XIX. Încă sunt lucruri care fac parte din perioada târzie a castelului, şi nu din începuturile misterioase ale aceste construcţii. Nu se ştia de aceste descoperiri, au apărut aşa cum apar în arheologie surprizele şi sperăm că nu se va termina aici", a declarat Dan Ciubotariu.

Cele două descoperiri, zidul cu rol de trotuar şi palisada, au fost descoperite la o adâncime de 50 de centimetri. Săpăturile arheologice vor continua până la cinci metri adâncime, în prezent lucrările ajungând la doi metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici