Despre mâna de lucru exportată de România, valoroasă, dar prost plătită, la "România, te iubesc! "

Un reportaj despre mâna de lucru exportată de România, valoroasă, dar prost plătită, va fi difuzat în ediţia de duminică a emisiunii "România, te iubesc!", care va fi transmisă de la ora 18.00 pe Pro TV, voyo.ro şi m.stirileprotv.ro, informează televiziunea.

Urmărește
418 afișări
Imaginea articolului Despre mâna de lucru exportată de România, valoroasă, dar prost plătită, la "România, te iubesc! "

Despre mâna de lucru exportată de România, valoroasă, dar prost plătită, la "România, te iubesc! "

"În timp ce alte ţări europene exportă valoare adăugată şi câştigă din relaţiile comerciale internaţionale, România se bate cu pumnul în piept că exportă şi ea. Da, dar ce? Citrice? Şi materie primă care ar putea fi valorificată la noi în ţară, în fabrici care să ofere locuri de muncă", declară Anca Nastasi, cea care prezintă în ediţia de duminică a emisiunii "România, te iubesc!" un reportaj despre faptul că românii nu ştiu să-şi vândă pielea şi exportă foarte multă materie brută, lipsită de valoare adăugată.

"Una e să exporţi cherestea, alta e să exporţi mobilă sau scaune. Una e să exporţi fructe de pădure şi ciuperci, la preţuri de nimic, alta ar fi să exporţi borcane de dulceaţă pe care, de altfel, le importăm. Una e să exporţi lână care ajunge material izolant în construcţii, alta e să exporţi pulovere sau covoare, adică valoare adăugată", explică Anca Nastasi.

De asemenea, corespondentul Ştirilor Pro TV atrage atenţia asupra faptului că România exportă cu mare succes mână de lucru valoroasă, pe doi bani. "Veţi vedea la «România, te iubesc!» unde îşi realizează colecţiile Armani, Cavalli, Gianfranco Ferre, Hugo Boss, D&G, H&M, Tommy Hilfiger sau Zara şi de ce pentru ei «Made in Romania» înseamnă calitate, în timp ce noi desconsiderăm acest lucru", a precizat Anca. În timp ce unele haine pot fi cumpărate cu 1.500 - 2.000 de euro, fabricile româneşti care lucrează comenzi pentru brandurile străine nu încasează nici a douăzecea parte din preţul final al hainei.

În aceeaşi ediţie a emisiunii, corespondentul Ştirilor Pro TV Rareş Năstase readuce în discuţie intermediarii. De data aceasta, Casele de Pensii sunt cele luate în vizor.

"Punem accent pe filierele cărţilor de muncă falsificate, în baza cărora, pensionari închipuiţi, făcuţi peste noapte, au primit pensii generoase", dezvăluie Rareş. "O anchetă în multe judeţe, filmări cu camera ascunsă, în care vorbim despre mafia pensiilor ilegale", a precizat corespondentul Ştirilor Pro TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici