"Dictatura lui Nicolae Ceauşescu" - turneu de lansări: istoricul Adam Burakowski - VIDEO

Adam Burakowski,specialist în istoria comunismului din Europa Centrală şi de Est,susţine un turneu de evenimente la Bucureşti, Timişoara şi Ploieşti, în perioada 19-23 noiembrie,cu prilejul apariţiei celei de-a doua ediţii a volumului Dictatura lui "Nicolae Ceauşescu (1965-1989). Geniul Carpaţilor".

Urmărește
419 afișări
Imaginea articolului "Dictatura lui Nicolae Ceauşescu" - turneu de lansări: istoricul Adam Burakowski - VIDEO

"Dictatura lui Nicolae Ceauşescu" - turneu de lansări: istoricul Adam Burakowski (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Cea de-a doua ediţie, revăzută şi adăugită, a volumului "Dictatura lui Nicolae Ceauşescu (1965-1989). Geniul Carpaţilor" a apărut recent în colecţia "Historia" a Editurii Polirom şi în format digital. Volumul a fost tradus de Vasile Moga, având o prefaţă semnată de Stejărel Olaru.

Cartea reprezintă un volum dedicat integral comunismului românesc din perioada lui Nicolae Ceauşescu, o analiză comparată de tip istoric şi politic realizată de un specialist consacrat în istoria comunismului din Europa Centrală şi de Est. Pe baza unei bibliografii vaste şi a unor izvoare de o mare diversitate, istoricul polonez Adam Burakowski oferă nu doar o istorie a comunismului românesc, ci şi o carte despre puterea absolută al cărei unic scop este consolidarea perpetuă a puterii.

A doua ediţie, completată cu informaţii preluate din documente desecretizate, precum şi din bibliografia recentă, acordă o atenţie specială politicii externe a lui Nicolae Ceauşescu, contribuind la o înţelegere mai profundă a istoriei româneşti din epoca respectivă.

Programul complet al evenimentelor este următorul:

Bucureşti
După ce, sâmbătă, 19 noiembrie, a avut loc lansarea volumului, în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus, miercuri, 23 noiembrie, ora 14:00, la sediul Institutului Bancar Român (Aleea Negru Vodă nr. 3), autorul Adam Burakowski va discuta cu studenţii Facultăţii de Ştiinţe Politice, Universitatea Bucureşti, despre volumul recent publicat.

Timişoara
O întâlnire cu istoricul Adam Burakowski şi o discuţie despre volum, va avea loc în cadrul "Zilelor Culturii Poloneze", luni, 21 noiembrie (ora 16:30), în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Eugen Todoran" (Bd. Vasile Pârvan, nr. 4A).

De asemenea, în aceeaşi zi, de la ora 19:00, la Librarium Cartea de Nisip (Str. V.V. Delamarina nr. 1), va avea loc lansarea volumului "Dictatura lui Nicolae Ceauşescu 1965-1989. Geniul Carpaţilor". Vor participa, alături de autor, prof. univ. dr. Marcel Tolcea şi prof. univ. dr. Silviu Rogobete.

Ploieşti
Adam Burakowski se va întâlni cu elevii şi profesorii de istorie, miercuri, 23 noiembrie (ora 10:30), în Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional "I.L. Caragiale", pentru o discuţie pe marginea volumului.

"O carte despre o dictatură şi un dictator, dar nu numai. Dictatura lui Nicolae Ceauşescu ne oferă şi o perspectivă de istorie politică, alături de explicaţiile necesare privind felul în care a funcţionat regimul ceauşist folosindu-se frica, manipularea şi falsul naţionalism. Fără îndoială, cititorul acestei cărţi va fi răsplătit", spune Stejărel Olaru în prefaţă.

Adam Burakowski (născut în 1977) – doctor în politologie, istoric, absolvent al Institutului de Istorie al Universităţii din Varşovia (2001) şi al Institutului de Studii pentru Europa de Est al aceleiaşi universităţi (2004). În cursul anului 2003 a efectuat un stagiu de practică în cadrul Cold War International History Project de la Woodrow Wilson International Center for Scholars din Washington. Din 2004 a devinit asistent, din 2007 lector, din 2015 profesor în cadrul Institutului de Studii Politice al Academiei Poloneze de Ştiinţe.

Ultimul miting al lui Ceauşescu:

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici